10 Kasım 2015’te NDS’de Atatürk’ü Anma Töreni

İstanbul’da İl törenine katılmak üzere Lütfi Kırdar’a giden 10. sınıflar dışında, NDS’nin öğrenci, öğretmen ve veli temsilcileri her 10 Kasım’da olduğu gibi, lisenin Gösteri Salonu’nda Atatürk’ü andılar.

Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi’nin giriş konuşmasından sonra, sirenlerle birlikte bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından hep birlikte İstiklal Marşı söylendi.

11B’den Beyza Batu ile Pars Vural, bu özel gün için hazırlanan programın sunucuları olarak görev yaptılar.

Eda Özbelli (11B) günün önemi hakkında konuştuktan sonra, 10E’den Lena Gürkan ile Mina Üstünel Atatürk’ün mizacı ve alışkanlıkları üzerinde durdular.

Sonrasında Fransızca öğretmeni Lionel Bansard, 32 yıl önce İzmir’de bu anma geleneğine ilk defa şahit olduğunda şaşırdığını, sonra da bütün bir ülkenin öğretmeni olan Mustafa Kemal’in toplumdaki varlığının öneminden ve bıraktığı mirastan söz etti.

Ardından Alkım Azmioğlu (10D) ile Berke Kasar (10F) « Ah bir Ateş Ver » ile « Yemen Türküsü »’nü söylediler.

Zeynep Pakdamar (11B) söz alıp Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu hakkındaki konuşmasını yaptıktan sonra yerini « Atatürk’ü duymak » adlı şiiri okuyan Eyşan Ateş (11A)’e bıraktı.

Bunun sonrasında Atatürk’ün getirdiği yenilikleri anlatan bir belgesel sunuldu.

Derin Şengiray (11A) Atatürk’ün Gençliğe hitabesini söyledikten sonra, Canan Ünlükahraman (11F) da öğrencileri Gençliğin Atatürk’e cevabını kendisiyle birlikte söylemeye davet etti.

Tören « Karlı Kayın Ormanında » adlı şarkının Yasmin Hataylı, Lal Atakay (Hazırlık B), İpek Ergül (9D), Damla Ural (9B), Gamze Gürbüz (9C) tarafından, müzik öğretmeni Ajda Ahu Giray’ın piyanodaki eşliğinde söylenmesiyle sona erdi.

NDS Müdürü Yann de Lansalut kısaca söz alarak bu güzel anma törenini düzenleyen öğrencilere ve öğretmenleri Hande Yumak, Hatice Onaran et Müjgan Aral’a, ayrıca yaptığı (ekteki) etkili konuşma için Lionel Bansard’a teşekkür etti.

Discours de Lionel Bansard
İndir (26.9 kio)