10 Kasımda Atamız’ı Andık

10 Kasım sabahı, 8.30’dan itibaren Atamız’a saygımızı sunmak üzere Gösteri Salonu’nda biraraya geldik. 9’u beş geçe İstanbul’u baştan başa saran, tüylerimizi ürperten siren sesleri eşliğinde saygı duruşunda bulunduktan hemen sonra İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan söyledik.

Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi, bu gün ile ilgili duygu ve düşüncelerini bizlerle paylaştı. Hemen ardından ağırlıklı olarak 11.sınıf öğrencilerinin emek verdiği anma törenine geçildi. Bir yas havasından çok, Atatürk’ün açtığı yolda ilerleyen, genç ve modern Türkiye’nin bireylerinin Ataları’na saygılarını ve minnettarlıklarını coşkuyla ve heyecanla sundukları bir ortamdı bu yılki tören.

Şiirler, piyano eşliğinde okunurken; Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküler yine öğrenciler tarafından seslendirildi. Atatürk’ün dans ederkenki görüntüleri eşliğinde öğrencimiz Selin Alpaslan, dans partneriyle bizlere harika bir vals performansı sundu.

Öğretmen ve öğrenci konuşmaları, bir devlet adamının ardından ağlamak yerine onu anlamak ve fikirlerini, projelerini bugünlere uygulamayı vurguladı.

Tören, alışıldık biçimde Ata’nın Gençliğe Hitabı, ardından tüm okulun birlikte seslendirdiği Gençliğin Ata’ya cevabıyla son buldu.

Tören sona erdiğinde herkes ’kendim, ülkem ve insanlık için ne yapabilirim’ sorularıyla meşgul olarak salondan ayrıldı.

Okul müdürümüz M. de Lansalut’un tören sonundaki konuşmasının son iki cümlesini aklımızdan çıkarmadan nice 10 Kasımlara, hep birlikte diyoruz :
’’Yaşasın Cumhuriyet.’’
’’Yaşasın Demokrasi.’’