18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLER GÜNÜ TÖRENİ

18 Mart 2015 Çarşamba günü, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünü kutlamak üzere, tüm sınıflar gösteri salonunda bir araya geldik.

Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından salonda bulunan herkesi şehitler için 1 dakikalık saygı duruşuna, ardından İstiklal Marşı’nı söylemeye davet etti.

9.sınıf öğrencilerinin hazırladığı törende edebiyat öğretmenimiz Hande Yumak söz aldı ve 18 Mart 1915’ten yaşananlardan yola çıkarak gelecek güzel günleri nasıl kurabileceğimiz üzerine düşüncelerini bizlerle paylaştı.

Hazırlık sınıfından 2 öğrenci, Mozart’tan seçtikleri parçaları piyanoda seslendirdiler ve salondan büyük alkış aldılar.

Yine 9.sınıflardan öğrenciler sahneye gelerek Çanakkale Türkü’sünü piyano eşliğinde seslendirdiler.

Ardından Çanakkale’nin isimsiz kahramanlarıyla ilgili anılar yine öğrenciler tarafından sunuldu.

Günün anlam ve önemini belirten öğrenci konuşması da izleyenlerin beğenisini kazandı.

Arif Nihat Asya’nın şiiri, salondakilerin tüylerini diken diken etmeye yetti.

Töreni kapatan konuşmayı ise günün önemini vurgulayan okul müdürümüz Yann de Lansalut yaptı. Şehitlerimizi anan ve kazanılan zaferin önemini bir kez daha belirten müdürümüz, törende emeği geçen herkese teşekkür ederek öğrencileri selamladı.

Öğretmen Konuşması: Hande Yumak
İndir (72.9 kio)