2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Öğretmenler Günü

Atatürk’ün yüzüncü doğum yılı olan 1981’den beri, her yıl olduğu gibi lisemiz, bu yıl da 24 Kasım’da Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Öğrenciler ve öğretmenler, konuklarla dolan Gösteri Salonunda, Okul Müdürü Yann De Lansalut ve Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi’yle birlikte bu önemli gün için hazırlanan törende bir araya geldi.

Bu öğretim yılı sonunda emekliye ayrılacak olan Türk Dili ve Edebiyatı Ziya Dizdar, törende en çok övgü alan kişiydi. Kendisine, öğrencilerin alkışlarıyla çok güzel bir tavla hediye edildi.

12.sınıflar, bu özel günü mizahi bir anlayışıyla ve bolca hayal gücüyle hazırlamışlardı. Öğretmenlerini özel kılan videolar gösterildi. Son sınıflar bu arada, okul yönetimini ve müdür yardımcılarını da ihmal etmedi.

Başka bir videoda da 12. sınıf öğrencilerinin kendileri ve okuldaki günlük yaşamları anlatıldı. Bunun için öğretmenler de oyuna katılmış, çok eğlenceli kısa bir video film süresince, okul üniformasını giymişlerdi.

Lise sonlar, bir sürprize de imza atarak ellerindeki okul bayraklarını sallayarak şarkılar söylediler.

Törenin sonunda tüm lise son sınıf öğrencileri, alkışlar arasında son bir şarkı için sahneye çıkarak günü sonlandırdılar.

Törenin ardından okulun tüm çalışanları, hep birlikte öğretmenler günü dolayısıyla kendileri için hazırlanmış geleneksel yemek için Grande Salle’a geçti.

Bu özel gün kapsamında, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Yönetimi, 25 yıldır okulumuz çalışanı olan sekreterlerden Viktorya Kasakyan, bilişim servisinden Patrick Baudet’ye ve danışmadan Simon Kol’a emekleri için teşekkürlerini sundu.

Geçen yıl emekli olan müdür yardımcımız Bilhan Erdemli ise, İstanbul Valiliği tarafından eğitime hizmetleri dolayısıyla tüm emekli öğretmenlere sunulan «Hizmet Şeref Belgesi» ni aldı.