2014 yılı Gençlik ve Spor Bayramı coşkulu kutlamalar yerine “İnsan ve Kent” Kulübü’nün düzenlediği bir etkinlikle kutlandı.

Ülke genelinde büyük üzüntü yaratan Soma maden kazası sonrasında Türkiye’de millî yas ilan edilmesi nedeniyle, bu yılki Gençlik ve Spor Bayramı’nda kutlamalar yerine okulumuzda bir forum etkinliği düzenlendi.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Okul Müdürü Yann de Lansalut, Gösteri Salonu’nda toplanan öğrenci ve öğretmenlere hitaben kısa bir konuşma yaptı.

Daha sonra Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi, Coğrafya Öğretmeni İbrahim Tolunay’ın rehberliğindeki “İnsan ve Kent” Kulübü’nün düzenlediği forum hakkında kısa bir bilgi verdi.

Okulumuz öğrencileri Kulüp öğrencilerinin de katılımıyla, “Gençlerin istediği şehir” konulu forumda söz aldılar. Büyüdükleri, şu anda yaşadıkları mahallelerde, ilçelerde kendi yaşam deneyimleriyle ilgili düşüncelerini paylaştıktan sonra, yıllar boyu şehirde gözlemlenen gelişme ve değişimler üzerinde konuşup bu konuyla ilgili beklentilerini anlattılar.