2016 Gönüllülük Günü dolayısıyla « Barış için Müzik » Vakfı konseri ve söyleşisi

« Barış için Müzik » Vakfının "Brass Band"’ını oluşturan on beş kadar genç müzisyen, 2016 Gönüllülük Günü ve 20 Ocak NDS Kuruluş günü dolayısıyla, NDS lise öğrenci ve öğretmenlerine bir konser vermeye geldiler.

Eşi Mehmet Selim Baki ile birlikte vakfın kurucusu olan NDS mezunu Yeliz Baki de onlara eşlik etti.

Müzisyenler nefesli çalgılarla önce birkaç parça Barok müziği çaldılar, ardından vurmalı alet çalan diğer arkadaşları da onlara katıldı. Daha sonra ise caz tarzında bir müzik çalıp İspanyol havalarıyla konserlerini tamamladılar.

Konseri dikkatle izleyenler arasında Guatemala’dan gelen ve iki yıldır « Barış için Müzik »’in orkestra şefliğini yapan Samuel Matus ve Mart 2016’ya kadar ülkesinde geliştirilen müzik eğitim programı El Sistema’yla ortak çalışma yapmak üzere Aralık ayında Venezuela’dan gelen Felix Briceno Venez de vardı. Venez telli çalgıların müzisyenleriyle çalışıyor ve Vakfın yardımcı öğretmenleriyle çalışma atölyeleri düzenliyor. Konseri izleyenlerden biri de « Barış için Müzik » kavramının üç yıl önce ortaya çıktığı ve 240 çocuğu ağırlayan Londra’dan gelen ve İstanbul’a uğrayan Lucy Maguire idi.

Konserden sonra müzisyenler ve ayrıca Yeliz, Samuel, Felix ve Lucy Vakfın çalışma şeklini anlatıp öğrenci ve öğretmenlerin sorduğu soruları yanıtladılar.

Vakfın İstanbul, Edirnekapı semtindeki merkezi, müzik aleti çalmayı öğrenen 300 çocuk ağırlıyor. « Barış için Müzik » içerisinde kurulan çeşitli gruplar İstanbul’da, Türkiye’de ve yurt dışında sahneye çıkıyorlar. Örneğin iki ay önce Yunanistan’a giderek orada yerel bir orkestrayla çaldılar.

Lisede toplanan bağışlar ise makbuz karşılığı vakfa iletildi.

Alttaki bağlantıları tıklayarak, konserden iki alıntı dinleyebilirsiniz :