21 Aralık 2015’te NDS’de Şebnem İşigüzel söyleşisi

Bu yıl Türk Edebiyatı dersinde, 2015 NDS Edebiyat Ödülünü alan Şebnem İşigüzel’in “Venüs” adlı kitabını okuduk. Kitap pek çok açıdan öğrencilerimizin ilgisini çekti, sınıfta kitap üzerine görüşlerini belirten, bize soru soran öğrenciler yazarla da tanışmak istediklerini bildirince buna sevindik. Öğrencilere kitap okutmamızın en önemli amaçlarından biri de öğrencinin kitap üzerine düşünmesini ve sorular sormasını sağlamak değil mi ?

21 aralık 2015’te okulumuza davet ettiğimiz Şebnem İşigüzel’le öğrencilerimiz samimi, içten bir söyleşi gerçekleştirdiler. Söyleşi daha çok öğrencilerimizin sorularıyla ilerledi ve edebiyatta sansür, kısıtlama ne kadar olmalı ya da olmalı mı noktasında yoğunlaşıldı. Değişik görüşler ortaya kondu. Yazarın hikaye anlatmadaki başarısı söyleşi sırasında bir kez daha kanıtlandı.

Edebiyat üzerine düşünmemize, yoğunlaşmamıza yol açan bu tür söyleşilerin başta öğrenciler olmak üzere hepimize bir şeyler kattığına olan inancım biraz daha güçlendi. Yeni ufuklar açacak söyleşi ve etkinliklerde yine buluşmak ümidiyle...