Ajda Ahu Giray’ın NDS’de verdiği Frankofoni etkinlikleri kapanış konseri

Bu yıl NDS’nin öğrenciler için hazırladığı etkinlik dizisinin kapanışını 30 Mart’ta sadece lise öğrenci ve öğretmenlerine son bir konser veren Notre-Dame de Sion Lisesinde müzik öğretmeni ve ayrıca başarılı bir şarkıcı olan Ajda Ahu Giray yaptı.

Fransızca şarkılardan oluşan repertuvar gençlere ve yetişkinlere bir mutluluk kaynağı oldu.

Gitarda Elia Casu, piyanoda Burak Acar ve kemanda İlker Görgülü’nün eşlik ettiği Ajda Ahu Giray konserine Edith Piaf’ın “Le Cri du coeur” şarkısıyla başladı ve ardından Michel Legrand, Jacques Brel, Serge Gainsbourg, Michel Fugain’e ait çeşitli şarkılarla devam etti.

Piaf ve Charles Aznavour’dan birer “medley” ve ünlü şair Nazım Hikmet’in “Dünyanın En Tuhaf Mahluku” adlı şiirinin Fransızca çevirisi ile birlikte Pink Martini’nin “Sempatik” adlı parçası da yorumlanan şarkılar arasındaydı.

Sanatçı ayrıca sözlerini ve müziğini kendisinin yazıp bestelediği “La Paresseuse” adlı parçayı da söyleyerek bu harika konserini ünlü “Comme d’habitude” adlı parçanın Türkçe versiyonuyla sonlandırdı.