Amaçlar

Medyatek, kurum içerisinde çeşitli fonksiyonlara sahip bir bölümdür:

• Öğrenciler ve öğretmenlere derslerle ilgili yardımcı pedagojik dokümanlar, aynı zamanda genel kültürlerini geliştirmek için çeşitli belgeler sunan bir araştırma ve kaynak merkezidir.

• Fransızca derslerinin tamamlayıcısı olan pedagojik Medyatek seanslarının amacı, araştırma ve bilginin kaynağının doğrulanması, bu bilginin kullanımı ve sentezi, (örn: anahtar kelime kullanarak araştırma, süreli yayınların keşfi, kaynakça hazırlanması, İnternet’te bulunan bilgilerin doğrulanması, vb.) merak ve okuma isteğinin teşvik edilmesidir.

• Pedagojik ve kültürel projeler için (örn: Frankofoni, Tat Haftası, masallar, polisiye, vb.) kitap, müzik, sinema çevresinde aktiviteler ve animasyonlar yapmaktadır.

• Ders saatleri dışında öğrenciler bu alanı çalışmak ve dinlenmek için kullanabilirler.