Ankara’da Frankofon Okulların Katılımı ile gerçekleşen «Cumhuriyet Kupası» Spor Turnuvası

Türkiye’deki Frankofon okullar, 2013 yılının Kasım ayı başında, Ankara’da düzenlenen Cumhuriyet Turnuvası kapsamında, dört gün boyunca Tevfik Fikret Lisesinde bir araya geldi.

41 NDS öğrencisi, beden eğitimi öğretmenleri Hüsnü Peker, Güner Ilıca, Nicolas Cador ve Gauthier Guyot eşliğinde bu turnuvaya katıldı.

Cuma sabahı, turnuva öncesi tüm okulların öğrencileri, Anıtkabir’i ziyaret etti.

Programda kız voleybol, erkek basketbol ve futbol maçları, kız ve erkek masa tenisi ve okulumuzdan tek oyuncunun katıldığı satranç turnuvası vardı.

Okulumuzun başarılı katılımcıları, İstanbul’a iki kupa getirdi: Masa tenisinde 9A’dan Cansu Yenici ikinci ve 9F’den Zeynep Sözen üçüncü oldu.

Otobüsle yapılan yolculuk sonrası, tüm grup pazar akşamı İstanbul’a döndü; öğrenciler biraz yorgun da olsalar pazartesi sabah tam kadro okulda oldular.