Ateşkes’in Yüzüncü Yıl Dönümü vesilesiyle NDS Anma Törenine Katıldı

11 Kasım Pazar sabahı NDS’den bir öğrenci delegasyonu, Okul Müdürü Yann de Lansalut eşliğinde, Ateşkes’in yüzüncü yıl dönümü vesilesiyle İstanbul’da düzenlenen anma törenine katıldı.

Bu törenler, Fransız-Alman uzlaşması ve dünyada barış anlayışı içinde kararlılıkla gerçekleşiyor. Büyükelçiler de konuşmalarında büyük oranda bu iki paradigmaya vurgu yaptılar.

Törenin ilk bölümü Feriköy’deki Latin Katolik Mezarlığı’nda gerçekleşti. Resmi delegasyonun başında Türkiye’nin Fransa Büyükelçisi Charles Fries ve Türkiye’nin Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann, Fransa’nın İstanbul Başkonosolosu Bertrand Buchwalter yer aldılar. Törene pek çok başka diplomat da katıldı.

Savaşta yaşamını yitirenler saygıyla anıldı ve farklı diplomat ve temsilciler tarafından anılarına çelenk bırakıldı. Ardından tüm katılımcılar aynı törenin tekrarlandığı Tarabya’daki Alman Mezarlığı’na gittiler. Ardından Alman Büyükelçiliği yazlık rezidansında bir resepsiyon verildi.