Bazı NDS’liler için ayrılık zamanı geldi.

13 Haziran’da okulun konferans salonunda hüzünlü bir hava hakimdi , farklı nedenlerle bu eğitim-öğretim yılı sonunda NDS’den ayrılacak olanları son bir kez selâmlamak üzere tüm ekip bir aradaydı.

Ayrılacak olan meslektaşlarını sırayla sahneye çağıran anaokulu ve ilköğretim okullarının müdürlerinin konuşmalarından sonra, Sör Monique sahneye gelerek söz aldı ve izleyicilere hitap etti.

Kongregasyon temsilcisi Sör Monique, 44 yılını geçirdiği İstanbul’dan ayrılarak Fransa’ya dönüyor ancak resmî görevine devam edeceğinden, düzenli olarak NDS’yi ziyaret edeceğini de belirtelim.

Ardından Okul müdürü Yann de Lansalut ve Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi söz alarak

Önümüzdeki yıldan itibaren Neslin Değişen Sesi Okullarında görev alacak rehber öğretmen Aylin Kızıler’e
 25 yıl sekreter olarak çalıştıktan sonra emekliye ayrılan Viktorya Kasakyan’a
 Emekliye ayrılan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ziya Dizdar et Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmeni İsmail Tabakçı’ya
 Fransızca öğretmeni Elisabeth Thibout ve Aysel Çelik ile müzik öğretmeni Oya Karabey ve görsel sanaltlar öğretmeni Sümer Sayın’a
 müdür yardımcısı ve Fransızca öğretmeni Samira Benameur’e
çalışmalarından dolayı teşekkür ederek bundan sonraki yaşamlarında başarılar dilediler.

Daha sonra müdürler, 10 yıl boyunca (1980-1989) NDS’nin müdürlüğünü yapmış olan ve artık emekliliğini yaşamak üzere Fransa’ya dönme kararı alan Sör Isabelle’i ve Sör Monique’i en derin duygularla selamladılar.

Arşiv fotoğraflarından derlenerek oluşturulmuş bir video, bizlere iki rahibenin İstanbul’daki yaşantısından bölümler sundu.

Bu vedaları anlatan Fransızca ve Türkçe kaleme aldığı bir şiiri okuyan öğretmenimiz Lida Golba ise, daha sonra salonda bulunan tüm eski NDS mezunlarını Sör Isabelle ve Sör Monique için birlikte «Güle güle Öğretmenim» şarkısını söylemek üzere sahneye davet etti ve salonda duygulu anlar yaşandı.

Törenden sonra herkes geleneksel yıl sonu yemeği için avluda buluştu.