Bendis Topluluğu I

9 Nisan 2017 17:00

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, Georg Philpp Telemann’ın ( 1681-1767) ölümünün 250. yılını anıyor.

Klasisizmin öncüsü Georg Philipp Telemann tüm eserlerinde yeni eğilimlere ve yeni arayışlara açık olduğunu göstermiştir. Saygın bir besteci olan Georg Philipp Telemann aynı zamanda yayıncı, eğitim yayınları editörü, müzik toplulukları yöneticisidir ve halk konserlerini başlatmıştır. Ayrıca eğitimli orta sınıfı müziğe doğru yaklaştırmakta önemli emeği vardır



Nihan Atalay: Traverso
Sue-Ying Koang: Keman
Ciprian Câmpean: Barok viyolonsel
Erich Türk: Klavsen

Program :

  • Georg Philipp Telemann : Parisli dörtlü No 1 TVW 43 G1
    Flüt, keman, viyolonsel, sürekli bas için
    Grave Allegro - Largo - Presto - Largo - Allegro
  • Johann Sebastian Bach : Toccata Re Majör BWV 912
    Klavsen için
  • Arcangelo Corelli : keman için sonat Fa majör op. 5 n°10
    Prélude Adagio - Sarabande Largo Maestoso -Gavotta Allegro- Gigue Allegro com grazia

*** ARA ***

  • Georg Friedrich Haendel : Trio Sonat op. 2 No. 1 HWV 386b
    Flüt, keman ve sürekli bas için
    Andante - Allegro - Largo - Allegro
  • Antonio Vivaldi : Sonate No 3 RV 43 la minör
    Viyolonsel ve sürekli bas için
    Largo - Allegro - Allegro
  • Georg Philipp Telemann: Parisli dörtlü No 1 TWV 43 ve 1
    Flüt, keman, viyolonsel ve sürekli bas için
    Prelüd, rigaudon, Air, Replique - Menuet 1 - Menuet 2 - Gigue

Nihan Atalay, traverso

Doç. Nihan Atalay, flüt eğitimine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Mükerrem Berk ile başladı. 1999 yılında Fransız Kültür Bakanlığı tarafından verilen sanat bursuyla Lyon Devlet Konservatuvarı’nda eğitimine Jose Daniel Castellon ve Frederic Berteletti ile devam etti. 2002 yılında Isviçre’den kazanmış olduğu eğitim bursuyla Lozan Devlet Konservatuvarı’nda eğitimine devam ederek, Pedagoji ve Concert Diplomaları alarak mezun oldu. Lozan Konservatuvarı yıllarında çağdaş müzik üzerine eğilen sanatçı, William Blank, Bruno Mantovani,Verena Bosshart ve Sophie Cherrier ile 20 ve 21. yüzyıl repertuvarları üzerine çalıştı. Yüzyılımızın ünlü şef bestecilerinden Pierre Boulez ile çalışma şansını elde ederek Lucern Festival Akademisi’nde aktif olarak yer aldı. Çağdaş müzik üzerine yaptığı çalışmalarından ötürü Isviçre Nicati de Luze Derneği tarafından iki defa ödüllendirildi. 2005 yılında Cenevre Konservatuvarı Barok Müzik Bölümü’nde, 17.ve 18. yüzyıl barok flüt ve repertuvarı çalışmaları üzerine yoğunlaşan sanatçı, Serge Saitta ve Basel Schola Cantorum’da Marc Hantai ile eğitimine devam ederek birçok uluslararası barok müzik topluluklarında yer aldı. 2012 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde National Flute Association’un düzenlemiş olduğu barok flüt yarışmasında birincilik ve jüri özel ödülüne layık görüldü.

Michel Mourages, Patrick Gallois, Barthold Kuijken, Philippe Bernold gibi isimlerle çalışmalarını derinleştirme fırsatı bulan sanatçı ayrıca Cenevre Oda Müziği Orkestrası ve Konservatuvarı’ da görev yapmıştır. Solistlik kariyerine yurtiçi ve yurtdışında verdiği konserlerle devam eden Doçent Nihan Atalay, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda flüt, oda müziği dersleri vermekte ve ustalık sınıfları düzenlemektedir.

Ciprian Câmpean, barok viyolonsel

1971 doğumlu olan Ciprian Câmpean, çello eğitimini Profesör Vasile Jucan ile Cluj (Romanya)’da bulunan Gheorghe Dima Müzik Akademisinde aldı. Çeşitli viyolonsel ve oda müziği usta sınıflarına katılan sanatçı, Barok müziği tutkunu olması dolayısıyla, La Follia ve Transylvania Baroque Ensemble gruplarına üye oldu ve belirli markalarla birlikte, radyo ve televizyon için çeşitli kayıtlar yaptı. Bir barok viyolonsel sanatçısı olarak, pek çok festivalde yer aldı; ’’Académie de Sable’’’da Mira Glodeanu, Bruno Cocset, James Munro, Frederick Haas’ın usta sınıflarına katıldı. 2012’de Cenevre Müzik Yüksek Okulunun Eski Müzik Merkezi’ne girerek, Bruno Cocset’in sınıfında uzmanlaşmış müzik mastırı yaptı ve 2014’te mezun oldu. Ciprian Câmpean özellikle, Transilvanya barok repertuvarı topluluk müziğiyle ilgilenmektedir.

Sue-Ying Koang, keman

Sue-Ying Koang Grenloble’da doğdu. Lyon Devlet Yüksek Müzik Konservatuvarı (CNSM), Berlin Hochschule für Musik “Hanns Eisler” ve Longy School of Music de Cambridge’de (USA) aldığı keman eğitimi sonrası, 2004 yılında, Liège Filarmoni Orkestrası’nda Louis Langrée’nin görev döneminde ikinci keman şefi olarak atandı. Aynı zamanda Liège Kraliyet Konservatuvarında oda müziği asistanı oldu. Alessandro Moccia ile tanışması ve Ambronay’de Michelangelo Falvetti’nin Leonardo García Alarcón yönetimindeki Diluvio Universale’sine katılması dolayısıyla, 2011 yılında Cenevre’de tarihsel bilgilendirilmesi yapılan yaklaşım konusunda uzmanlaşmak üzere Liège’den ayrılması gerekti. Sanatçı, Kanada’daki Banff Centre for the Arts’da bulunduktan sonra, tarihî müzik aletleri kullanma Masterini, ardından da 2016 yılında Cenevre’de Müzik Yüksek Okulunda Eğitim Masterini aldı. Sanatçı, hâlen la Cappella Mediterranea (Leonardo García Alarcón), la Fenice (Jean Tubery), les Arts Florissants (William Christie), Millénium, Akadêmia, l’Armée des Romantiques ve Pygmalion ile birlikte çalmaktadır.Esas olarak Zoria Schikhmurzaeva, Pavel Vernikov, Michel Schwalbé, Florence Malgoire ve Flavio Losco’nun yanında eğitim gören sanatçı, özel ders vermekte olup, Besançon’daki CRR, ABD’de Chapell Hill Kuzey Karolina Üniversitesi (The University of North Carolina at Chapel Hill) ve İsviçre’deki Lausanne Yüksek Okulu ile de işbirliği yapmıştır.

Erich Türk, klavsen

1972 Romanya doğumlu Erich Türk, Cluj’da « Gheorghe Dima » Müzik Akademisinde eğitim aldı. Cluj’da Ursula Philippi’den ve Viyana’da Mihai Radulescu’dan org; Paris’te Ilton Wjuniski’den ve yine Viyana’da Gordon Murray’den klavsen dersleri aldı. Portekiz, Fransa, Almanya, İsviçre ve Moskova’da bir çok sayıda org, klavsen, şeflik master class’larına katıldı. 1995 – 1999 yılları arasında, orkestra şefliği yaptı, Romanya’da Medias Kilisesi’nde org çaldı. 1995 yılından bu yana, Cluj « Gheorghe Dima » Müzik Akademisinde org, klavsen, oda müziği dersleri vermektedir. Bir çok Avrupa ülkesinde « Transilvania » barok topluluğu üyesi ve solist olarak konserler verdi. Sanatçının radyo ve televizyon kayıtlarıyla birlikte, 7 CD’den (4’ü solo, 3’ü « Transilvania » topluluğu ile olmak üzere) oluşan diskografisi ve yerel müzik tarihi üzerine belgesel DVD’si bulunmaktadır. Şu sıralar, eski yorumlara yeni teknikler katmak ve eski enstrümanların korunması sanatçının kişisel ilgi alanına girmektedir. Romanya’da birçok eski çağ müziği festivaline (Bükreş, Miercurea-Ciuc, Timisoara ve Cluj) davet edilen Erich Türk, aynı zamanda «TransylvANTIQs» plak şirketinin de kurucusudur ve Cluj’da barok müzik yarışmalarının (örneğin 2009, 2011 ve 2013 Stravaganza Festivalleri), eski çağ müziği etkinliklerinin organizasyonlarında aktif görev almaktadır. Balkan Barok Topluluğu Barok Orkestrası’nın bir üyesi olan Erich Türk, 2000 yılında Belçika’nın Bruges kentinde düzenlenen « J. S. Bach » Uluslararası Org Yarışması’nda ikincilik ve seyirci özel ödüllerini kazanmıştır.