CINEMANDS 2. LİSELERARASI KISALM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

ÖZEL NOTRE DAME DE SION FRANSIZSESİ CINEMANDS 2. LİSELERARASI KISALM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Amaç
Sinema sanatında özgün fikirler üretebilecek, farklı bakış açılarıyla sinemaya katkıda bulunabilecek lise öğrencilerinin teorik bilgilerini pratiğe dökmelerine zemin hazırlamak, kısa filmin lise öğrencileri arasında gelişmesine katkıda bulunmak ve kısa filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak yarışmanın temel amacıdır.

Kapsam
Yarışma kapsamında; kurmaca, deneysel ve animasyon türlerinde yarışmaya katılan ve ön elemeyi geçmiş filmlerin gösterimleri yapılacak ve filmler yarışacaktır.

Başvuru Koşulları

• Yarışmaya, Türkiye’deki okullarda okuyan “lise öğrencileri” katılabilir.
  • Başvuruda bulunan filmlerin süresi jenerik dahil 10 dakika ile sınırlıdır.
  • Filmler, “MP4” “MPEG2” veya “Mov” formatında tek bir kopya ile teslim edilmelidir.
  • Başvuruda bulunacak kısa filmlerde tür ve tema sınırlaması yoktur. Filmler kurmaca, deneysel, animasyon türlerinde olabilir.
  • Yarışmaya 1 Ocak 2016’dan sonra yapılmış filmler katılabilir.
  • Eserin daha önce ödül almış olması yarışmaya katılmaya engel teşkil etmez.
  • CINEMANDS Liselerarası Kısa Film Yarışmasına önceden katılmış olan filmler yarışmaya tekrar katılamaz.
  • Orijinal dili Türkçe olmayan filmlerin Türkçe altyazısı, film ile bütünleşik bir biçimde olmalıdır. Altyazısı olmayan filmler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Yarışmaya gönderilecek kısa filmlerdeki özgün olmayan metin, görüntü, müzik vb. kullanımlarından doğacak her türlü telif hakkı yarışmacının sorumluluğundadır. Bu kapsamda doğacak hukuki sorumluluk eser sahibine aittir. Özel Notre Dame De Sion Fransız Lisesi bu durumdan hukuki olarak sorumlu tutulamaz.
  • Ön elemeden geçen filmler 27 Nisan 2018 tarihinde cinemands.wordpress.com adresinden yayımlanacaktır.
  • Yarışmaya katılmak üzere başvuran filmler, bir ekip tarafından üretilmiş olsa da, başvuru filmin yönetmeni tarafından yapılmalıdır.
  • Katılımcılar en fazla “üç” filmle yarışmaya katılabilirler.
  • Özel Notre Dame De Sion Fransız Lisesi öğrencileri yarışmaya katılamazlar.
  • Milli Eğitim genel ahlak ilkelerine uymayan filmler değerlendirmeye
    alınmayacaktır.
  • Ödül töreni 22 Mayıs 2018’de Özel Notre Dame De Sion Fransız Lisesi’nde yapılacaktır.
  • Detaylı organizasyon programı daha sonra açıklanacaktır. Özel Notre Dame De Sion Fransız Lisesi yarışma sürecinde jüri üyeleri, program ve ödüller üzerinde haber vermeksizin değişiklik yapabilir.
  • Özel Notre Dame De Sion Fransız Lisesi yarışmaya katılan her filme ait gönderilen materyali kullanmaya ve filmin gösterim hakkında sahiptir.
  • Yarışmaya katılan adaylar, şartnamede yer alan koşulları kabul etmiş sayılırlar.
  • Başvuruda bulunan katılımcılar, filmleri ile birlikte aşağıdaki doküman ve materyalleri; en geç 6 Nisan 2018 tarihine kadar; Cumhuriyet Cad. No:127 Harbiye – Şişli, İstanbul adresine gönderici ödemeli kargo ile teslim etmelidirler.

Başvuru için gerekli olan materyaller; (Dijital ortamda)

• Katılımcı tarafından el yazısı ile doldurularak imzalanmış «başvuru formu» (Dijital ortamda gönderilme zorunluluğu yoktur.)
  • Filmin afişi (PNG, jpeg formatında), yönetmenin fotoğrafı (jpeg formatında) ve filme ait iki adet fotoğraf (jpeg formatında)
  • Filmin fragmanı (en fazla bir dakika uzunluğunda, MP4, Mov. veya MPEG2 formatında)
  • Yönetmenin özgeçmişi (iletişim adresi ve telefon bilgisini kapsayacak şekilde ve Word dökumanı olarak)
  • Filmin MP4, Mov. veya MPEG2 formatında tek bir kopyası

*** Ödül alan filmlere ödül heykelciği verilecektir.

Ödüller
• En İyi Film
• En İyi Senaryo
• En İyi Kurgu
• En İyi Yönetmen
• En İyi Oyuncu
• En İyi Afiş
CINEMANDS Jüri Özel Ödülü

Değerlendirme
Başvuru yapan filmlerin ön eleme jürisi Özel Notre Dame De Sion Fransız Lisesi Sinema Kulübü öğrencileri ile CINEMANDS 1. Liselerarası Kısa Film Yarışması Finalistlerinden oluşacaktır ve bu eleme neticesinde 10 film finale kalacaktır.
22 Mayıs 2018’de yapılacak olan gösterimden sonra ödüller sahiplerini bulacaktır.

Jüri Üyeleri (alfabetik sırayla)
Ayçe Abana
Berna Laçin
Burak Kanbir
Mehmet Günsür
Önder Yaycıoğlu

Elektronik posta: cinemands@nds.k12.tr

Organizasyon Yöneticileri

Suzan Sevgi Türk Müdür Başyardımcısı
Elektronik posta: suzan.sevgi@nds.k12.tr

Ulya Tabaklar Sinema Kulübü Danışman Öğretmeni
Elektronik posta: ulya.tabaklar@nds.k12.tr

Önder Yaycıoğlu CINEMANDS 2.Liselerarası Kısa Film Yarışması Organizasyon Sorumlusu
Elektronik posta: ooyaycioglu@gmail.com

Melis Menküer NDS Sinema Kulübü Başkanı
Elektronik posta: melis.menkuer@nds.k12.tr

Ceyda Su Erden NDS Sinema Kulübü Tanıtım Sorumlusu
Elektronik posta: su.erden@nds.k12.tr

Not: Milli Eğitim Müdürlüğü onayı alındığında bu sayfada paylaşılacaktır.

Başvuru Formu
İndir (36 kio)