CINEMANDS 3. LİSELERARASI KISALM YARIŞMASI ÖN ELEME SONUÇLARI

Sinema sanatında özgün fikirler üreten, farklı bakış açılarıyla sinemaya katkıda bulunma arzusunda lise öğrencilerinin teorik bilgilerini pratiğe dökmelerine zemin hazırlamak, kısa filmin lise öğrencileri arasında gelişmesine katkıda bulunmak ve kısa filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak amacıyla ülkemizin tüm lise öğrencilerine açık olarak düzenlenen CinemaNDS 3. Liselerarası Kısa Film Yarışmasına 19 farklı şehirden, 48 farklı okuldan 53 kısa film katıldı.

Tüm katılımcı öğrencilere, rehber öğretmenlerine ve okullarına teşekkür ediyor; çekmiş oldukları kısa filmler için kendilerini tebrik ediyoruz.

Yarışmaya katılmış olan filmlerin isimlerini ve katılımcı okulları görmek için tıklayınız.

Filmlerin okulumuza ulaşmasının ardından, CINEMANDS Kulübü öğrencilerinden oluşan ön eleme jürisinin değerlendirmeleriyle finalist 10 film belirlendi.

İsimlerini aşağıda göreceğiniz filmlerin senaryosunu yazan, filmleri çeken, kurgulayan, yöneten ve bu filmlerde oynayan tüm arkadaşlarımızı ayrı ayrı kutluyoruz.

Ahu Türkpençe, Ayçe Abana, Berna Laçin, Burak Kanbir, Irmak Kula, Mehmet Günsür, Nilay Ulusoy, Önder Yaycıoğlu’ndan oluşan değerli jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda
• En İyi Film
• En İyi Görüntü
• En İyi Senaryo
• En İyi Kurgu
• En İyi Yönetmen
• En İyi Oyuncu
• En İyi Afiş
CINEMANDS Jüri Özel Ödülü

ödülleri, jüri üyelerinin katılımıyla 13 Mayıs 2019 günü saat 11.30’da yapılacak olan CinemaNDS 3. Liselerarası Kısa Film Yarışması Film Gösterimi ve Ödül Töreninde sahiplerini bulacak.

Finale kalan filmleri çeken ekipleri ve rehber öğretmenlerini, aynı zamanda finale kalmamış olsa da yarışmaya katılmış olan, kısa film çekmekten/izlemekten, sanatçıların paylaşımlarından ilham alacağını düşünen tüm arkadaşlarımızı Film Gösterimi ve Ödül Töreni günü okulumuza bekliyoruz.

Finalist filmler alfabetik sırada listelenmiştir.

Filmin AdıKatılımcı Okul Şehir
Becoming Ordinary Bahçelievler Özel Gökkuşağı Koleji İstanbul
Dikensiz Gül Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Giresun
Elleriniz Kabataş Erkek Lisesi İstanbul