Cinemands I. Liselerarası Kısa Film Yarışması

Amaç

Sinema sanatında özgün fikirler üretebilecek, farklı bakış açılarıyla sinemaya katkıda bulunabilecek lise öğrencilerinin teorik bilgilerini pratiğe dökmelerine zemin hazırlamak, kısa filmin lise öğrencileri arasında gelişmesine katkıda bulunmak ve kısa filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak yarışmanın temel amacıdır.

Kapsam

Yarışma kapsamında; kurmaca, deneysel ve animasyon türlerinde yarışmaya katılan ve ön elemeyi geçmiş filmlerin gösterimleri yapılacak ve filmler yarışacaktır.

Başvuru Koşulları

Yarışmaya katılacak filmler istenilen formatta üretilebilir.

Filmler, “MPEG2” veya “Mov” formatında tek bir kopya ile teslim edilmelidir.

Başvuruda bulunacak kısa filmlerde tür ve tema sınırlaması yoktur. Filmler kurmaca, deneysel, animasyon türlerinde olabilir.

Yarışmaya 1 Ocak 2015’ten sonra yapılmış filmler katılabilir.

Eserin daha önce ödül almış olması yarışmaya katılmaya engel teşkil etmez.

Orijinal dili Türkçe olmayan filmlerin Türkçe altyazısı, film ile bütünleşik bir biçimde olmalıdır. Altyazısı olmayan filmler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yarışmaya gönderilecek kısa filmlerdeki özgün olmayan metin, görüntü, müzik vb. kullanımlarından doğacak her türlü telif hakkı yarışmacının sorumluluğundadır. Bu kapsamda doğacak hukuki sorumluluk eser sahibine aittir. Özel Notre Dame De Sion Fransız Lisesi bu durumdan hukuki olarak sorumlu tutulamaz.

Ön elemeden geçen filmler 26 Nisan 2017’de cinemands.wordpress.com adresinden yayımlanacaktır.

Başvuruda bulunan filmlerin süresi jenerik dahil 10 dakika ile sınırlıdır.

Yarışmaya, İstanbul’daki okullarda okuyan “lise öğrencileri” katılabilir.

Yarışmaya katılmak üzere başvuran filmler, bir ekip tarafından üretilmiş olsa da, başvuru filmin yönetmeni tarafından yapılmalıdır.

Katılımcılar en fazla “üç” filmle yarışmaya katılabilirler.

Özel Notre Dame De Sion Fransız Lisesi öğrencileri yarışmaya katılamazlar.

Milli Eğitim genel ahlak ilkelerine uymayan filmler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yarışmaya katılan adaylar, şartnamede yer alan koşulları kabul etmiş sayılırlar.

Başvuruda bulunan katılımcılar, filmleri ile birlikte aşağıdaki doküman ve materyalleri; en geç 1 Nisan 2017 tarihine kadar; Cumhuriyet Cad. No:127 Harbiye – Şişli, İstanbul adresine gönderici ödemeli kargo ile teslim etmelidirler.

Ödül töreni 24 Mayıs 2017’de Özel Notre Dame De Sion Fransız Lisesi’nde yapılacaktır.
Başvuru için gerekli olan materyaller (Dijital ortamda) :

Katılımcı tarafından el yazısı ile doldurularak imzalanmış “başvuru formu” (Dijital ortamda gönderilme zorunluluğu yoktur.)
 Filmin afişi, yönetmenin fotoğrafı ve filme ait iki adet fotoğraf
 Filmin fragmanı (en fazla bir dakika uzunluğunda)
 Yönetmenin özgeçmişi, iletişim adresi ve telefonları
 Filmin Mov. veya MPEG2 formatında tek bir kopyası.

*** Ödül alan filmlere ödül heykelciği verilecektir.

Ödüller

En İyi Film
En İyi Senaryo
En İyi Kurgu
En İyi Yönetmen
En İyi Oyuncu
En İyi Afiş

CINEMANDS Jüri Özel Ödülü

Değerlendirme

Başvuru yapan filmler, CINEMANDS Kulübü ve Özel Notre Dame De Sion Fransız Lisesi öğrencileri tarafından ön elemeye girecek ve bu eleme neticesinde 10 film finale kalacaktır.

24 Mayıs 2017’de yapılacak olan gösterimden sonra ödüller sahiplerini bulacaktır.

Jüri Üyeleri:

Berna Laçin
Tarkan Karlıdağ
Dilek Başak
Altan Erkekli

Organizasyon Yöneticileri

0530 580 92 72 (Kulüp Başkanı)
0505 270 27 80 (Kulüp Tanıtım Sorumlusu)

Elektronik Posta

clubdecinemands@gmail.com