Claviol İkili

28 Şubat 2013 19:30

Davetiye için buraya tıklayın.

Klasik müzik

Tuba Özkan, viyola

Ayşegül Kirmanoğlu, klarnet

Program:

• C.Koechlin: Idylle
  • I. Pleyel: op.68 no1
  • G.Jacob: Miniature Suite pour alto et clarinette

*** Ara ***

• F.Poulenc: Sonate pour clarinette et basson (Transcription: Deniz Akalın)
  • E.Gündüz: On going circles; either good or bad
  • W.A.Mozart: Sonate

TubaÖzkan

Sanatçı, Hacettepe Üniversitesi Ankara Konservatuvarında Prof. Betil Başeğmezler ile çalıştı ve 1987 yılında pekiyi derece ile mezun oldu. Aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının sınavını kazanarak profesyonel müzik hayatına başladı. 1989 yılında Federal Alman Hükümeti’nin D.A.A.D bursunu kazanarak 2,5 yıl Berlin Yüksek Müzik Okulunda (Berlin Hochschuleder Künste Musik) Prof. Bruno Giuranna ile çalıştı ve buradan da pekiyi derece ile diploma aldı.

Yurtdışındaki eğitimini tamamlayıp 1 yıl daha CSO’da çalıştıktan sonra İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasında göreve başladı. Halen aynı orkestrada çalışmaktadır.
Sırasıyla yurt içi ve dışında katıldığı ustalık kurslarında calıştığı hocalar:

1990 Prof. Bruno Giuranna (Hindemith Fondation, Vevey, İsviçre)

1993 Prof.Tabea Zimmermann, Prof.F.Gulli (Rivadel Garda,İtalya)

1998 Prof. Michael Homitzer, Prof. Victor Pikayzen (Ayvalık,Türkiye)

2000 Prof.Mathias Buchholtz (Montepulciano, İtalya)

Sanatçı, yurt içinde ve dışında konserlerini sürdürmektedir.
Özellikle oda müziği çalışmalarına ağırlık veren Tuba Özkan, 1997’de ve 1999’da davet edildiği Feukugigawa Uluslararası Oda Müziği Festivali çerçevesinde, Japonya’da toplam 11 konser vermiştir.

Ayşegül Kirmanoğlu:

Ayşegül Kirmanoğlu, İstanbul’da doğdu. Müzik çalışmalarına Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Tülay Orser ile başladı ve Ahmet Ermakastar ile devam etti.
1983’te İngiliz Kültür Heyeti’nin verdiği bursla Aberdeen Müzik Festivali’ne katıldı.1986 yılında, Nantes Bölgesel Devlet Konservatuvarında birincilik ödülü, ardından da Leopold Bellan yarışmasında birincilik ödülü aldı.
M. Ermakastar, A. Boeglin, D. Dangain ve G. Deplus gibi önde gelen öğretmenlerle çalıştı.

2001 yılında Fransa’da Akdenizli Klarnetçiler Derneğinin festivaline, 2010’da ise arpçı İpek Mine Sonakin, Flütçü Sibel Kumru Pensel ve Fransız klarnetçi Michel Leuthiec ile birlikte ’’Fransa’da Türk Mevsimi’’ne davet edildi.

Ayşegül Kırmanoğlu, orkestra şefleri A. Rahbari, G. Kuhn, E. Bergel, C. Kahidze, H. Griffiths ve T. Strugula yönetiminde çaldı.
Türkiye, Fransa, Rusya, İngiltere, Belçika ve ABD’de sahneye çıktı. Kırmanoğlu, halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve TEKFEN Filarmoni Orkestrası’nın solo klarnetçisidir. Ayrıca TEVİTÖL’ün Güher-Süher Pekinel kardeşlerin kurduğu müzik okulunda klarnet öğretmeni olarak ders vermektedir.

Sanatçı, geçtiğimiz aylarda Sibel Kumru Pensel ve Mersin Oda Orkestrası ile birlikte, Danzi, Sever ve Françaix’nin flüt ve klarnet konçertolarını kayda almıştır.