Code Cup

CODE CUP İstanbul Notre Dame de Sion Fransız Lisesi tarafından düzenlenen, Türkiye’deki Fransız liseleri öğrencilerinin (tek ya da grup hâlinde) gerçekleştirdikleri projelerin yarışmasıdır.

Bu yarışma, programlama meraklılarının gerçekleştirdikleri projeler etrafında buluşmaları için fırsat oluşturmaktadır ve bu yarışmaya algoritma veya programlama gerektiren tüm projeler kabul edilir.

Hiçbir programlama dili zorunlu değildir.

Projeler pek çok alanda olabilir: örneğin robotlar, otomatlar, insan makine arayüzleri, web siteleri, yazılım, video oyunları.

CODE CUP, "Hour of code”un devamı niteliğinde olup lise öğrencilerini algoritmaya teşvik etmeyi hedefler.

Ücretsiz bir kayıt sonrasında bir veya birkaç öğrenci tarafından 31 Mart 2017 Cuma günü İstanbul Notre Dame de Sion Fransız Lisesinde konuyla ilgili Fransızca bir sunum yapılacaktır. Bu sunumda, aynı zamanda bir jüri projenin kullanışlılığı, özgünlüğü, karmaşıklığı ve güzelliğinin yanı sıra, projeyle ilgili tanıtımı da değerlendirecektir.

Kayıt: CODE CUP