Derslerde taşınabilir bilgisayar kullanımı

Gelişen teknolojiler ve eğitimdeki yenilikleri yakından takip eden okulumuzda, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılından itibaren taşınabilir bilgisayarların öğrencilerimizin eğitim materyallerinin arasında bulunması, öğrencilerimizin tüm derslerde kullanım amacıyla okula taşınabilir bilgisayarlarını getirmeleri uygulamasına geçilmiştir.

Tüm öğrencilerimizin aşağıda belirtilen minimum özelliklere sahip taşınabilir bilgisayarlara sahip olmaları gereklidir.

Donanım gereksinimleri
İşlemci - Intel I5 ya da dengi
Ekran büyüklüğü -11’’ - 15’’
Wifi - 802.11 ac
Giriş / Çıkış - HDMI çıkışı, USB 3.0 girişi
Q klavye

Yazılım gereksinimleri - Tüm yüklü yazılımların lisanslı olması gerekmektedir.
İşletim sistemi-Windows 8.1 ya da daha üzeri / Mac OS Mavericks, Yosemit, El Capitan
Antivirüs- Güncel ve aktif (tüm işletim sistemleri için zorunlu)

Öğrenci bilgisayarının bakımı öğrenci ve velinin sorumluluğundadır.

Okul açıldiktan sonra duyurulan bir tarihte öğrencilerin bilgisayarları sırayla Bilgi İşlem Birimi tarafından kontrol edilip onaylanır. Bilgi İşlem Biriminin onayı olmadan bilgisayarın okul ağına bağlanması mümkün değildir.

Hazırlık sınıflarının ders programında haftada üç saat Bilgisayar Bilimi dersi vardır.

Derslerde bilgisayar kullanımının gerektirdiği etik kuralların değerlendirilmesi ve işlerlik kazanmasından sonra okulda Bilgisayar Bilimi dersinde ve diğer derslerde öğrenciler tarafından taşınabilir bilgisayar kullanımına başlanacaktır.

NDS Bilişim İç Yönetmeliğini okumak için tıklayınız.

Bu konudaki tüm sorularınız için yaz döneminde Hazırlık sınıfı müdür yardımcısı ve Bilgisayar Bilimi öğretmenimiz Yeşim Özçubukçu’ya mail atabilirsiniz.

yesim.ozcubukcu@nds.k12.tr

Moodle Sınav Takvimi TICE (Dijital Ortam Eğitimi Paylaşımları) Veli / Bilgi E-OKUL web-mail