Derslerde taşınabilir bilgisayar kullanımı

Gelişen teknolojiler ve eğitimdeki yenilikleri yakından takip eden okulumuzda, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilerimizin derslerde kullanım amacıyla okula taşınabilir bilgisayarlarını getirmeleri, eğitim materyallerinin arasında bulunması uygun görülmüştür.

2015-2016 eğitim-öğretim yılında 10. sınıf öğrencilerimizle birlikte başladığımız derslerde taşınabilir bilgisayarların kullanılması 2016-2017 eğitim-öğretim yılında okulumuzda 12.sınıflar hariç tüm seviyelerde uygulanacaktır.

Öğrenci bilgisayarının bakımı öğrenci ve velinin sorumluluğundadır.

Daha sonra duyurulacak bir tarihte öğrenci bilgisayarı Bilgi İşlem Birimi tarafından kontrol edilip onaylanacaktır. Derslerde bilgisayar kullanımının gerektirdiği etik kuralların değerlendirilmesi ve işlerlik kazanmasından sonra okulda derslerde öğrenciler tarafından taşınabilir bilgisayar kullanımına başlanacaktır. Bilgi İşlem Biriminin onayı olmadan bilgisayarın okul ağına bağlanması mümkün olmayacaktır.

Taşınabilir bilgisayarda istenilen minimum özellikler:
Donanım gereksinimleri
İşlemci - Intel I3 ya da dengi
Ekran büyüklüğü -11’’ - 15’’
Wifi - 802.11 ac
Giriş / Çıkış - HDMI çıkışı, USB 3.0 girişi

Yazılım gereksinimleri - Tüm yüklü yazılımların lisanslı olması gerekmektedir.
İşletim sistemi-Windows 8.1 ya da daha üzeri / Mac OS Mavericks, Yosemit, El Capitan
Antivirüs- Güncel ve aktif (tüm işletim sistemleri için zorunlu)

Bu konudaki tüm sorularınız için yaz döneminde Dijital Eğitim Koordinatörü ve Bilgi ve İletişim Teknoloji öğretmenimiz Yeşim Özçubukçu’ya mail atabilirsiniz.
yesim.ozcubukcu@nds.k12.tr