Dolce Brass Quintet

22 Aralık 2009 20:00

Davetiye için buraya tıklayın!

Oda müziği, Yeni Yıl Konseri

DOLCE BRASS

2002 yılında beş idealist müzisyenin bir araya gelmesiyle başlayan birliktelik, daha sonraki yıllarda düzenli konser çalışmaları yapan profesyonel bir topluluk halini aldı.

Dolce Brass; iki trompet, korno, trombon ve tuba olmak üzere beş bakır üflemeli enstrümandan oluşmaktadır.Barok, klasik, çağdaş ve caza kadar uzanan repertuvarı ile Dolce Brass, yaklaşık yedi yıldır değişik stillerde konserler vererek adını duyurmaktadır.

Verdikleri idealist yaklaşımlı konserlerin yanı sıra, dinleyicilere oda müziğini ve bakır üflemeli çalgıları tanıtmak, onları bu müziğe daha da yakınlaştırmak ilkesini amaç edinen grup birçok eğitim konseri de vermiştir.

Türkiye’de bu alandaki profesyonel grupların öncüsü ve sayılı uygulayıcılarından biri olan Dolce Brass, çalışmalarını sadece ülkemizde değil,
ülkemizin adını en iyi şekilde duyurmak için yurt dışında da sürdürmektedir.

Program :

*All Aboard For Dixie

*Jazz Christmas

*Swingin Ukrainian Christmas

Barış Doğukan YAZICI (1.Trompet)

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sınavlarını birincilikle kazanan Barış Doğukan Yazıcı, trompet eğitimine 1998 yılında Altuğ Öztunç ile başladı.Trompetist Rex Richardson, Gabriele Cassone ve kornist Guido Corti’nin masterclass çalışmalarına katıldı.
2006 yılında kurdukları “Dolce Brass Quintet” ile yapmış olduğu birçok konser ile büyük başarı ve beğeni toplamış olup halen konserlerine ve grup çalışmalarına devam etmektedir. 2009 Temmuz ayında Fransa ve Yunanistan turnesine çıkmış olan grup ülkemizi uluslararası alanda en iyi şekilde temsil etmektedir.

Utku AKYOL (2.Trompet)

2000 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarının yarı zamanlı bölümünde Altuğ Öztunç ile trompet eğitimine başladı ve iki yıl sonra da konservatuvarın tam zamanlı sınavlarını kazandı. Rex Richardson, Gabriele Cassone ve Guido Corti’ nin İstanbul’ daki Masterclass çalışmalarına katıldı. 2007 yılı yaz dönemi boyunca birinci trompet olarak Amerika’ da San Diego Youth Symphony Orchestra’ sında ve 2008 yılı kasım ayında London BBC Symphony Orchestra’ sında yer aldı.Halen İ.Ü. Devlet Konservatuvarında Altuğ Öztunç ve Erden Bilgen’ in öğrencisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir

Tuna ERTEN (Korno)

1996 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Korno bölümüne girerek Doç. İrfan Turkay’ın öğrencisi oldu.97-99 yılları arasında Sadi Baruh ile 2000-2005 yılları arasında Cem Köse ile çalışmalarına devam etmiştir. Aynı zamanda Mahir Kalmik, Mahir Çakar, Erden Bilgen, Hans Clebsch ve Gregory Cass’ın ustalık sınıflarına katılmıştır.2006 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarının korno bölümünden mezun olmuştur. 2009 yılından itibaren ise İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasının daimi üyesidir.

Gökay GÖKŞEN (Trombon)

1991 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Aycan Teztel’in tam zamanlı Trombon bölümü öğrencisi olarak kabul edildi. İlk olarak İstanbul Trombon Topluluğunda, Birinci ve Üçüncü Uluslararası Cemal Reşit Rey Gençlik Festivali, 24. ve 29. Uluslararası Genç Yetenekler Festivali gibi çeşitli festivallere katılarak yer aldı.
MIAM Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nin düzenlediği 2005 Bakır Üflemeli Çalgılar Oda Müziği Yarışmasında «Birincilik Ödülü»nü alan «İstanbul Trombon Topluluğu» nda yer aldı.2005 ve 2006 yıllarında Jacques Mauger’ in master class’ larına katıldı.

Kemal OKSAL (Tuba)

Ankara Müzik Okulunun sınavlarını kazanarak, euphonium bölümüne kabul edildi. 4 yıl süren eğitim süresi boyunca Ankara Devlet Opera ve Bale Orkestrası üyesi, trombon sanatçısı Gürel Ünver ile euphonium, Ersin Antep ile oda müziği çalıstı. 2002 yılında Aycan Teztel ile tuba çalısmalarına başladı. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sınavlarını kazanarak Aycan Teztel’in sınıfına kabul edildi. Aynı yılın kasım ayında Cleveland Senfoni Orkestrası kornocularından Hans F.R. Clebsch ile oda müziği çalıstı. Dolce Brass Quintet ile İstanbul’da konserler verdi.2005-2006 sezonunun başından itibaren yer aldığı İstanbul Devlet Opera ve Bale Orkestrası ile Türk –Yunan dostluk konseri kapsamında Atina’ daki konserde yer aldı.

Ülkemizin ilk profesyonel brass kenteti olan Dolce Brass Quintet ile bakır üflemeli çalgıları insanlara sevdirmek ilkesini amaç edinen birçok eğitim konseri vermektedir.

Daha detaylı bilgi için buraya tıklayınız:

www.dolcebrass.com