Dört el piyano resitali: : Olivier Moulin & Mikiko Gemba

• Anton DVORAK: Slav Dansları’ndan Op. 72 n°1 ve 2
  • Sergeï RACHMANINOV: 6 parça opus 11

Olivier Moulin, piyano :

Lyon’da doğan Olivier Moulin, Lyon Müzik ve Dans Yüksek Devlet Konservatuvarının önce Eric Heidsieck, ardından Géry Moutier’nin sınıfından mezun oldu. Oy birliğiyle birinci seçilerek bitirdiği uzmanlaşma kısmından sonra üç yıl boyunca Salzburg’un Mozarteum Üniversitesine kabul edilerek, Alman pedagog Karl-Heinz Kämmerling’in piyano ve Clemens Hagen’ın oda müziği sınıflarında okudu. Burada, jürinin tebrikleriyle ’’Master of Arts’’ derecesini aldı.

Uluslararası birkaç yarışma kazanan sanatçı (La Roque d’Anthéron, Montpellier/Radio-France, Chopin à Paris, Le Touquet, Lille, Salzburg, Beijing…) gibi büyük festivallere ve Fransa’nın (Grand Auditorium de Radio-France, Salle Gaveau, Salle Cortot, Unesco, Auditorium du Louvre, Arsenal de Metz…), Avrupa’nın (Avusturya, Almanya, Belçika, İspanya, Norveç, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İsviçre, Türkiye…), Asya’nın (Japonya, Çin, Kore), ve Kuzey Amerika’nın itibarlı salonlarına davet edildi. Konserleri, Fransız ve yabancı medyada düzenli olarak yayınlanmaktadır.

Olivier Moulin ayrıca Fransız ve yabancı orkestra ve şefleriyle işbirliği yapmakta ve Eve Ruggiéri, le Fine Arts Quartet, David Guerrier, Bertrand Chamayou gibi sanatçılarla ya da Philharmonique de Radio-France solistleriyle düzenli olarak sahneye çıkmaktadır.

Franz Liszt müziğine ayırdığı ilk solo plağı, Ameson/Codaex etiketiyle 2011 yılında çıkmıştır.

Mikiko Gemba Moulin, piyano :

Japonya’nın Osaka kentinde doğan Mikiko Gemba, müzik eğitimine beş yaşında başladı. Çok yönlü müzik zevki onun Osaka Sanat Üniversitesinde piyano dışında, şan ve viyolonsel eğitimi de almasına neden oldu. Elde ettiği parlak başarı dolayısıyla, en iyi öğrencilerin ödüllendirildiği konserlere katıldı. Avusturya’da Salzburg’un itibarlı Mozarteum Üniversitesine kabul edildi. Orada piyanoda Rolf Plagge’nin, viyolonselde Michael Tomasi’nin, oda müziğinde ise Clemens Hagen’in öğrencisi oldu.
Avusturya hükumetinin bursuyla okuyan sanatçı, sırasıyla 2001’de «Bachelor», 2004’de «Master of Arts» derecelerini aldı. « Japonlarla piyano öğretimine tarihi ve kültürel bakış » adlı teziyle de özel ödüle layık görüldü.

Eğitimi boyunca Hans Leygraf, Masutaka Kanzawa ve Brigit Engelhardt (piyano), Aurora Natola Ginastera (viyolonsel) ve Kerstin Meyer’in (şan) öğütlerinden yararlandı.

Sanatçı, konserlerinde, müziğini Japonya, Fransa, Almanya ve Avusturya’nın itibarlı sahnelerinde, gerek resital şeklinde, gerekse orkestra solisti ya da oda müziği topluluklarıyla düzenli olarak icra etmektedir.

Fransa’da oturan Mikiko Gemba halen Saint-Dié des Vosges Müzik Okulunda piyano eğitimi vermektedir.