Dünyanın 2012’de 2 Numaralı Satranç Oyuncusu Levon Aronyan, NDS’yi ziyaret etti

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Satranç Kulübü çalıştırıcısı Arno Garabetyan’ın girişimiyle, 20 Kasım tarihinde dünya çapında tanınan satranç oyuncusu Levon Aronyan okulumuzu ziyaret etmiştir.

Levon Aronyan, adını henüz 1994’te, on iki yaşından küçüklerin yer aldığı bir satranç turnuvasında yarışmasında, Ruslan Ponomariov ve Aleksandr Grichtchouk gibi satrancın ileri gelenlerinin karşısında dünya şampiyonu olarak duyurdu.

Aronyan, üç yıl sonra 1997 yılında, Uluslararası Master Unvanını kazanmıştır.

2012 yılı mart ayında, Elo sıralamasında 2820 puan kazanan Aronyan, dünyada ikinci, kendi ülkesinde ise ilk sıraya yerleşmiştir. Aynı zamanda, dünyada 2800 puanı aşmış olan altıncı oyuncudur.

Şampiyon, satranç kulübü öğrencileriyle gerçekleştirdiği buluşmada soruları yanıtladı ve büyük bir profesyonellikle teknik bilgilerini paylaştı.

Not: Bu makaledeki fotoğraflar, okulun fotoğrafçılık kulübü üyeleri tarafından çekilmiştir.