Felsefe Kahvesi : "Nostalgia"

15 Mayıs 2017, 15:00

| Toplantı , Herkese açık

Felsefe Kahvesi Fransızca yapılacaktır.
Felsefe
Animatörler :
-Dr. Aliş Sağıroğlu
Öğretim görevlisi, Galatasaray Üniversitesi; felsefe öğretmeni, Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi.
-İhsan Batur
Araştırma görevlisi ve doktora öğrencisi, Galatasaray Üniversitesi.
- Yard. Doç. Dr. Emre Şan
Öğretim üyesi, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi

Tartışmanın konusu: "Nostalgia"

Tanıtım:
Felsefe Kahvesi, her yaştan ve meslekten felsefe tutkunlarını yaratıcı bir tartışma ortamına ve fikir alışverişine davet etmektedir. Sıcak bir sohbet ortamında ve kahve eşliğinde katılımcıların özgün bir felsefe anını paylaşmaları hedeflenmektedir.

Organizasyon şekli:
Animatörlerimiz kısa sunumlarla konunun ana hatlarını çizecek ve gerekli gördükleri yerlerde tartışmaları ek açıklamalar ile yönlendireceklerdir. Tartışmalar iki saat sürecek ve isteyen herkese konuşma fırsatı verilecektir. Konuşmacıların birbirlerini dinlemeye özen göstermeleri ve kişisellikten uzak olarak eleştiriler yapmaları tavsiye edilmektedir. Animatörlerimiz mümkün olduğunca çok sayıda kişinin katılımını sağlamak amacıyla konuşma sürelerinin eşit dağılımını sağlayacaklardır.

Felsefe Kahvesi öğrencilere ait kantinde yapılacaktır.