Franck Ciup NDS’de Bach’ı tanıttı

Kasım 2015’te ikincisi yapılacak olan Uluslararası Orchestra’Sion Piyano Yarışması çerçevesinde, 9. sınıf öğrencileri 25 Mart’ta Franck Ciup’un sunduğu ikinci eğitim konserine katıldılar.

Ocak ayında Mozart’ın tanıtımından sonra bu kez bestecileri onurlandırma listesinde Jean-Sébastien Bach vardı.

Franck Ciup Bach’ın hayatını anlattıktan sonra müzikle, bazen çağdaş yorumuyla olmak üzere, bu bestecinin eserlerini sundu.

Büyük bir ekrana bestecinin doğduğu kenti, evini, ailesini, döneminin müzik salonlarını gösteren resimler yansıtılarak öğrencilerin « Bach » karakterini daha iyi tanımaları, onu bugünün bir insanıymış gibi görmeleri, duymaları ve anlamaları amaçlandı. Çoğu zaman, büyük klasik besteciler geçmişe ait cansız mermer ikonlar gibi algılanır; oysa onlar müzikleri vasıtasıyla heyecan ve hayat titreşimlerini iletirler. Franck Ciup da NDS’deki eğitim seanslarında gençlere piyano ve müzik yardımıyla bunu göstermeyi hedeflemektedir.