Frankofoni etkinlikleri çerçevesinde « Les Livreurs » grubu ile yüksek sesli okuma

Frankofoni etkinlikleri çerçevesinde, Paris-Sorbonne Üniversitesinden gelen yüksek sesli okuma grubu « Les Livreurs », 17 - 21 Mart tarihleri arasında NDS Lisesinin Hazırlık sınıflarıyla birçok çalışma atölyesi gerçekleştirdi.

Üç çalıştırıcı, Pierre Benoît Roux, Morgane Cuoc ve Emmanuelle Rouquette, ilgili sınıfların Fransızca ders saatlerinde, hem okuma çalışmaları için sınıflarda hem de gönüllü öğrencilerle birlikte belirli saatlerde açık olan antrenman ve prova atölyelerinde çalıştılar.

Yüksek sesle okumak, bir yazarın eserini, ses ritminin ve tınısının yardımıyla; tonlamayı, noktalamayı ve nefesi kullanarak canlandırmaktır.

Bu çalışma bazen, özellikle de yabancı bir dil öğrenilirken, sanıldığından daha karmaşık olabilmektedir. Güzel bir ortam ve atmosfer yaratmak, canlandırılan karakterlere doğru bir ses tonu vermek ve topluluk önünde söz almak zor bir sanattır. Bu etkinlik öğrencilerimiz tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmıştır.