Fransızca Tiyatro Kulübü La Roche sur Yon’da düzenlenen Festivaller Festivali 2014’e katıldı

Fabienne Altınok’un yönettiği Fransızca Tiyatro Kulübü, 24 Nisan – 2 Mayıs tarihleri arasında La Roche sur Yon’da düzenlenen Festivaller Festivali’ne katılmak üzere Müzik Öğretmeni Oya Karabey ile birlikte, Fransa’ya gitti.

Öğrencilerimiz ilk olarak Cholet’deki ailelerin yanında konakladılar. Daha sonra Cholet’de, Sainte-Marie Lisesinin Bakalorea’da ’’tiyatro’’ seçimi yapmış olan L3 öğrencileriyle düzenlenen bir buluşmaya katıldılar. Okulun salonunda her iki grup da sırayla gösterilerini sundu.

Cuma günü, öğrencilerimiz Nantes’a giderek kenti dolaştılar. Cumartesi günüyse, her biri kendilerini ağırlayan ailelerle birlikte olmak üzere, Puy du Fou’da bu sezon sunulan tüm yeni gösterileri izleme şansına sahip oldular.

Kulüp üyelerimiz Pazar günü, yağışlı bir günde, La Roche sur Yon’a giderek, kentin yatılı bir okuluna yerleştiler.

O günden itibaren tempo yükseldi ve günler çok dolu geçmeye başladı.

Genç oyuncularımız iki profesyonel gösteriyle birlikte, Lübnan, Rusya, Moldova, Romanya, Litvanya, İspanya gibi farklı ülkelerden gelen amatör öğrenci grupları tarafından sunulan on beş kadar tiyatro oyununu da izledi.

Öğrenciler ayrıca çeşitli tiyatro atölye çalışmalarına katıldılar ve bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkan küçük oyunları şehir bandosunun geçidi sırasında sundular.

Son olarak İstanbul’da yıl boyu hazırlandıkları Jean-Michel Ribes’in “Müze Aşağı, Müze Yukarı” adlı oyununu, Fransa’da üç kez oynadılar.

Öğrencilerimiz Cholet’deki Sainte-Marie Lisesinde verdikleri temsil dışında, La Roche sur Yon’un “Le Manège” adlı o etkileyici ulusal sahnesinde; ayrıca yakın bir köyün kutlama salonunun sahnesinde de oyunlarını sergileme fırsatı buldular.

Sundukları oyun çok başarılı oldu ve bu oyunla ilgili olarak ’’Festivaller Festivali’’nin gazetesinde çıkan yazı son derece övgü doluydu. (Tüm bu etkinliklerin fotoğraflarını, fotoğraf galerisinde görebilirsiniz.)

Kulüp üyelerimiz, bu güzel ve verimli konaklamanın son gününde kendilerine biraz zaman ayırarak Sables d’Olonne’a bir gezi düzenlediler.

Öğrencilerimiz, Fransızca konuşmada kendilerine büyük katkı sağlayan bu Fransa yolculuğundan çok mutlu bir şekilde döndüler.