Galatasaray Üniversitesi Fransızca Tiyatro Atölyesi’nin ortak ürünü olan «Çaresizlik» adlı piyes NDS’de sahnelendi

16 Mayıs’ta NDS’nin öğrenci velilerine sunulan Fransızca tiyatro gösterisinin ikinci bölümünde, Galatasaray Üniversitesi Fransızca Tiyatro Atölyesi’nin ortak ürünü olan ve Ayşe Garcin’in sahnelediği «Çaresizlik» adlı piyes oynandı.

Bir psikiyatri hastanesinin evreninde, öyküleri yankılanan savunmasız ve zayıf insanlar yaşamaktadır ve burada hem özlemin hem de güncel olayların damgasını vurduğu buruk bir atmosfer hâkimdir.

Her tekil yaşam öyküsü aynı soruyu şöyle yanıtlamaktadır: Bizim çaresizlik karşısında kaçmamız mı, yoksa ona karşı koymamız mı gerekir; gülmek mi, ağlamak mı gerekir?

Sekiz Galatasaray öğrencisinin çok başarılı bir şekilde oynadığı bu güçlü oyun kuşkusuz izleyicileri hem etkiledi hem de kendi çaresizliklerimiz hakkında düşündürdü.