Gülsin & Erkin Onay - Duo piyano keman

1: Allegro moderato
    2: Andantino sostenuto e cantabile
    3: Rondeau. Allegro
  • Ludwig van Beethoven: Keman için sonat No.5, Op.24 (“Spring”)
    1: Allegro
    2: Adagio molto espressivo
    3: Scherzo: Allegro molto
    4: Rondo: Allegro ma non troppo

*** PAUSE ***

• Ahmed Adnan Saygun: Süit op.33 (1956)
    1. Prelude
    2. Horon
    3. Zeybek
    4. Kastamonian Dance
  • Johannes Brahms: Keman için sonat No.3, Op.108
    1: Allegro
    2: Adagio
    3: Un poco presto e con sentimento
    4: Presto agitato

Gülsin Onay, piyano

Gülsin Onay’ın uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir coğrafyada, beş kıta ve altmış sekiz ülkeyi kapsamaktadır. Bugüne kadar dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde dinleyicilerle buluşan sanatçı, dünyanın önemli müzik festivallerinin de eleştirmenlerce beğenilen bir ismi olmuştur. Gülsin Onay, 2004 yılında başlayan Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin Sanat Danışmanlığı’nı yapmaktadır.

Rachmaninov yorumlarıyla ve istisnai bir Chopin icracısı olmakla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Gülsin Onay, Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırılmıştır. Hocası Saygun’un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Onay, bestecinin eserlerini önemli orkestralar eşliğinde sayısız ülkede seslendirmiştir. Bunun yanı sıra sanatçıya ithaf edilen ve onun için bestelenmiş birçok eser vardır.

Gülsin Onay’ın 20’yi aşkın albüm kaydı, yorum gücü yanında repertuvar zenginliğini de yansıtır. Ülkemizde CD’leri Lila Müzik etiketiyle yayınlanan sanatçı, özellikle son yıllarda Amerika’da da peş peşe çıkan albümleriyle adından söz ettirmektedir. VAI firması sanatçının DVD olarak konçertolarını ve resitalini yayınlamıştır. 2011 sonbaharında piyasaya çıkan “Liszt, Haydn & Schubert” CD’si ile birlikte sanatçı Amerika’da artık Dorian Sono Luminus etiketi altında kayıt yapmaktadır.

Piyano eğitimine üç buçuk yaşında başlayan ve Paris Konservatuvarında eğitim gören Gülsin Onay’a 1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilmiş, kendisi 1988 yılında Boğaziçi ve 2007 yılında Hacettepe Üniversiteleri tarafından Fahri Doktora ile onurlandırılmıştır. Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası solisti olup, Bilkent Üniversitesinin de daimî sanatçısıdır. 2003 yılında UNICEF Türkiye Millî Komitesi tarafından “İyi Niyet Elçisi” seçilen sanatçıya ayrıca Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından 2007 Onur Ödülü Altın Madalyası, Donizetti 2011 Klasik Müzik Ödülleri Yılın Piyanisti Ödülü ve 42. İstanbul Müzik Festivali’nin 2014 “Onur Ödülü” verilmiştir.

Erkin Onay, keman

Erkin Onay, 1976 yılında İstanbul’da doğdu. Keman eğitimine, büyükbabası Joachim Reusch ile başladı.
1989-94 yılları arasında Hannover Hochschule für Muzik profesörlerinden Prof. Atilla Aydıntan ile özel olarak çalıştı. Keman eğitimini ve genel öğrenimini Almanya Hannover’de sürdürürken Türkiye, Almanya, Yunanistan ve Fransa’da resitaller verdi. 1990 yılında Almanya’da, Genç Müzisyenler Yarışması’nda ikincilik ödülü aldı. 1994 yılında Almanya Freiburg Üniversitesine özel yetenek sınavı ile kabul edildi ve erken yaşta profesyonel eğitimine Prof. Jörg Hoffman ile devam etti. 1996 yılında İsviçre’de, Winterthur Müzik Yüksek Okulunda Gyorgy Pauk’un sınıfına kabul edildi. 1998 yılından itibaren aynı okulda Heifetz’in son yıldız öğrencilerinden Prof. Rudolf Koelman ile çalıştı. Bu okuldan 2001 yılında Konzertreife Diplomasını (Konser Diploması) en iyi dereceyle aldı. Erkin Onay, Türkiye’de Devlet Sanatçısı Prof. Suna Kan ile çalışarak 2005 yılında doktoraya eşdeğer Sanatta Yeterlik derecesini kazandı.

Yurt içinde ve yurt dışında pek çok etkinliği bulunan Erkin Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstanbul, İzmir, Antalya, Çukurova, Bursa Devlet Senfoni Orkestraları, Eskişehir Senfoni Orkestrası, DESSO ve BASSO ile Gürer Aykal, Rengim Gökmen, İbrahim Yazıcı, Antonio Pirolli, Naci Özgüç, Vladimir Altschuler ve Emil Tabakov tarafından yönetilen konserlere solist olarak katıldı. Türkiye, Ukrayna, Hindistan, İngiltere, Almanya’da çeşitli resital ve oda müziği konserleri verdi.

1999-2004 yılları arasında Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın, 2005-2007 yılları arasında da Bilkent Senfoni Orkestrası’nın başkemancılığını yaptı. Bilkent Senfoni Orkestrası ile konzertmeister olarak pek çok CD kaydında yer aldı. 2007-2015 yılları arasında Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nda başkemancı olarak görev yaptı. Aspendos Opera Festivali, İstanbul Opera Festivali, Rusya, Çin Halk Cumhuriyeti ve İtalya turnelerinde uluslararası zeminde önemli sololar ile büyük beğeni topladı.

Erkin Onay 2014 yılından bu yana, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarında Öğretim Görevlisi olarak çalışmakta, solist kariyerini ve oda müziği çalışmalarını ülke içinde ve uluslararası sahnelerde başarıyla sürdürmektedir.
Ekim 2015’te Conservatoire de la Ville de Luxembourg’da ustalık sınıfı düzenleyen sanatçı, piyanist Gülsin Onay eşliğinde verdiği resitalde büyük beğeni topladı. Erkin Onay Ekim 2015’te Doçent unvanı almıştır.