Kabahat Rousseau’nun

2 Mayıs 2012 19:30

Davetiye için buraya tıklayın.

Kısa filmler

Fransızca, Altyazısız

Jean-Jacques Rousseau’nun üç yüzüncü doğum yılı dolayısıyla

La Faute à Rousseau (Kabahat Rousseau’nun ) : Aydınlanma Felsefecisi 50 Sinemacı Rousseau’yu Saygıyla Anıyor

Jean-Jacques Rousseau’nun doğumunun 300.yılı etkinlikleri kapsamında, İsviçre başta olmak üzere değişik ülkelerden, tanınmış ya da kariyerinin başında sinemacılardan, çekecekleri kısa filmlerde felsefecinin hayatını ve eserlerini özgürce ele almaları istendi.

La Faute à Rousseau (Kabahat Rousseau’nun) başlığını taşıyan bu koleksiyon, kurgu, belgesel, deneme ya da animasyon türlerinde gerçekleştirilmiş 50 kısa filmi bir araya getirmektedir.

Hepsi de Rousseau’nun düşüncesini uyarıcı ve beklenmedik bir biçimde güncelleştirmekte ve izleyiciyi, aydınlanma felsefecisinin çağdaşlığını kavramaya davet etmektedir. Sinemacı Pierre Maillard tarafından başlatılan bu projede; Cenevre’deki Haute école d’art et de design’ın (Sanat ve Tasarım Yüksek Okulu) Sinema/Gerçeğin Sineması bölümü, RITA Productions ve Radio Télévision Suisse (İsviçre Radyo Televizyonu) bir araya gelerek sanat alanında örnek bir işbirliği yapmışlardır.

Yapımcı → Eser

Felipe Monroy → Nos rêves, vos cauchemars (Rüyalarımız, kabuslarınız)

Lionel Baier → Emile de 1 à 5 (1’den 5’e Emile)

Ophélie Couture → Simples (Basitler)

Basil da Cunha → L’Homme est-il bon ? (İnsan iyi midir?)

Jacob Berger → Leçon de mathématiques ( Matematik Dersi)

Thomas Ammann → Canaille ! (Ayak Takımı!)

Francis Reusser → Nous trois (Üçümüz)

Mirjam Landolt → Hors d’atteinte (Ulaşılamayan)

R Bernasconi / F Reverdito → Dans ma peau ou Les principes secrets (Tenimde ya da Gizli Kurallar)

Nicolas Philibert → L’Origine des langues (Dillerin Kökeni)