Kanada, Hollanda, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Üniversiteler ile Yükseköğretimin Tanıtımı

İngilizce konuşulan ülkelerde üniversite eğitiminden sorumlu Mirey Aji Derkazez’in girişimiyle NDS, bu son haftalarda, yabancı üniversiteler ile Kanada, Hollanda, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yükseköğretimle ilgili pek çok tanıtım toplantısı düzenledi.

Şubat sonunda, Ottawa Üniversitesinden öğrenci kabul müdürü Alain-Sébastien Malette birkaç öğrenci ile görüştü.

8 Mart tarihinde ise, Hollanda’daki Tilburg Üniversitesi temsilcisi Anne Kujis, Neso Nuffic Turkey’den Bora Küçükyılmaz eşliğinde, yükseköğrenimi Hollanda’da ve özellikle de bu kurumda sürdürmenin önemine değinerek ona yakın NDS öğrencisini bilgilendirdi.

Son olarak da 26 Mart tarihinde, British Side eğitim servisi müdürü Pelin Akçay, Kanada için bağımsız danışman Köksal Ekinci ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yükseköğrenim için Fulbright İstanbul Ofisi Koordinatörü Betti Delevi eşliğinde, bu üç ülkede üniversite eğitimi için gerekli tüm bilgileri aktarmak üzere her seviyeden öğrenci ve velileriyle bir araya geldiler.