« Lisede Müzik » Yayınının 14. Bölümünün TRT Müzik Ekibi tarafından NDS’de Çekimi

7 Şubat Çarşamba günü, Hasip Bingöl tarafından gerçekleştirilen « Lisede Müzik » belgesel yayınının 14. bölümünün çekimi vesilesiyle NDS, TRT Müzik ulusal televizyon kanalı ekibini kendi çatısı altında ağırladı.

Teneffüs boyunca iki kameraman tarafından gerçekleştirilen ilk çekimler sonrasında, TRT ekibi, lisenin tiyatro salonuna gitti. İlk önce, Gerald Martin’in « Dark eyes boogie » parçasını başarılı bir yorumla piyanoda çalan 9F öğrencilerinden Ece; ardından da benzer bir performansı kemanda Bach’ın « Partita » parçasıyla sergileyen 10E öğrencilerinden Ada filme çekildi. TRT yayınının sunucusu Güray Özçelik, her iki öğrenciyle bir röportaj gerçekleştirdi.

Bu çekimler sonrası, TRT ekibi, okulumuzun müzik öğretmeni Ajda Ahu Giray eşliğinde, Hazırlık sınıfının sekiz öğrencisinden oluşan Müzik Kulübü’nün her zaman provalarını yaptıkları lokale doğru yöneldi ve üyelerle tanıştı: şan ve piyanoda Lara (Haz. B), kemanda Selin (Haz. F) ve Selin (Haz. E), davulda Yalın (Haz. A), gitarda İrem (Haz. E), şanda Zeynep (Haz. C), Oğuz (Haz. D) ve Zeynep (Haz. B). Kulüp üyeleri, Hughes Aufray’in « Santiano » adlı parçasını başarıyla gerçekleştirdiler.

Ardından sıra beş lise öğrencisine geldi: bağlama ve şanda Duru (9B), flütte Cem (11F), şanda Alkım (12B), basta Berke (12G) ve davulda Doruk (10E), ünlü halk ozanı ve saz ustası Âşık Veysel’in « Uzun İnce Bir Yoldayım » adlı parçasını seslendirdiler. Ardından aralarından bazıları mikrofona geçerek sunucuyla sohbet ettiler.

Son performans NDS’nin Orkestra Kulübü ile gerçekleştirildi. Şanda Berke (12G), gitarda Umut, Sinan Can (11G) ve Berkin (11F), basta Selim (12B) ve davulda Tibet (11A), Raphael Saadiq’ın « Good man » parçasını seslendirdiler. Bu performans sırasında da, bazı öğrencilerimiz mikrofonda kendilerini ifade ettiler.

Çok dinamik şekilde gelişen bütün bu gün boyunca, TRT Müzik ekibi, lisenin pek çok köşesinde NDS’deki okul yaşamı konusunda çekimler gerçekleştirdi.

Yayın, 17 Şubat Cumartesi günü, saat 12.00’de, http://trtmuzik.net.tr/Canli linkinden canlı olarak seyredilebilecek.