’’Livreurs de la Sorbonne’’ ekibiyle NDS Hazırlık öğrencilerine eğitsel çalışma

NDS birkaç yıldır Mart ayında Frankofoni etkinlikleri çerçevesinde ’’Livreurs de la Sorbonne’’ ekibini ağırlayarak Hazırlık öğrencilerine yüksek sesle okuma ve sözel anlatım eğitim çalışması yapmaktadır.

Bu bağlamda, sırasıyla Pierre-Benoît Roux, Morgane Cuoc ve Clara Fabre, 21 - 25 Mart tarihleri arasında, eğitim yılının başından bu yana Fransızca dilini öğrenmekte olan öğrencilerle çalışma yaptılar.

Tüm Hazırlık sınıfı öğrencileri, Pierre-Benoît Roux yönetiminde Jacques Prévert’den bir metin okuyarak uygun ses, mimik ve noktalamanın nasıl çeşitli duygu ve durumları çağrıştırabileceğini görmüş oldular.

Öğleden sonraları ise isteklerine göre Morgane Cuoc ve Clara Fabre’ın yönettiği serbest atölye çalışmalarına kaydolan öğrenciler, nefes ve beden duruşu çalışmalarıyla konuşmalarını nasıl mümkün olduğunca etkili kılabileceklerini öğrendiler.

Katılımcıların çok yararlı bulduğu bu çeşit etkinlikler Fransızca öğrenimini arttırmak için önemli birer araç oluşturmaktadır.