Marie-Christine Barrault ile Franck Ciup NDS’de “İhtiyar Adam ve Deniz”i sundular

NDS, Ernest Hemingway’in eseri “İhtiyar Adam ve Deniz”i yeni tiyatro okuma programı olarak sunan ünlü oyuncu Marie-Christine Barrault ile besteci piyanist Franck Ciup’u 17 Ocak’ta bir kez daha ağırladı.

Gösteri o gün, biri sabah Saint Benoît ve Saint Michel Liselerinden öğrencilerin de katılımıyla 9., 10, ve 11. sınıf öğrencilerine, diğeri ise kurumun kültür programı çerçevesinde akşam olmak üzere iki kez sunuldu.

Ünlü oyuncu Marie-Christine Barrault, daha önce de gerçekleştirdiği diğer okumalarda olduğu gibi, bu kez de Kübalı yaşlı balıkçı Santiago’nun dev kılıç balığı ile mücadelesini, insanın doğaya karşı savaşını olağanüstü bir şekilde ve en canlı hâliyle anlatarak izleyicilerin dikkatlerini üzerinde toplamayı başardı.

Okumayı hoşlaştırmayı hedefleyen Frank Ciup ise piyanoda kendi yazdığı “Romance tout terrain” adlı parçayı ve yine öykünün heyecanlı yerlerine temposuyla katkıda bulunan bazı doğaçlamalarını çaldı.