NDS 11. sınıf öğrencileriyle “Victor Hugo, Doğululuklar” adlı sergi çerçevesinde pedagoji çalışması

11. sınıflarından öğrenciler Fransızca öğretmenleriyle lisemizde düzenlemiş bulunan “Victor Hugo, Doğululuklar, Şiirler ve Resimler” adlı sergi çerçevesinde bir dizi pedagoji çalışması gerçekleştirdi.

Fransa Ulusal Kütüphanesi’nin yayınladığı videolar vasıtasıyla sınıfta önceden yapılan hazırlık çalışmaları Victor Hugo’yu daha yakından tanıma olanağı verdi. Bu videolar; ’’Okyanus adam, Yazar’’, ’’Ressam’’, ’’Gezgin’’, ’’Sorumluluk alan adam’’ şeklinde beş çeşit portre çiziyor.

Bu çalışmalar kapsamında Oryantalizm, Romantizm ya da Yolculuk gibi çeşitli konular ele alındı ve öğrenciler bu konularda sorular hazırladılar.

Tüm bu ön hazırlıklardan sonra öğrenciler sergiyi gezdiler ve ellerindeki tablet ya da cep telefonuyla, çevrimiçi bir soru formunu yanıtladılar.