NDS Aşçılık Kulübü “CHEFISTANBUL“ Mutfak Atölyesinde «Çikolata Yapımı»

9 Mart 2016 Çarşamba günü Aşçılık kulübü olarak Gümüşsuyu’nda Chef’s İstanbul Mutfak Atölyesine gittik ve çikolata kursuna katıldık. Kursta önce bizlere çikolatanın tarihçesi, türleri, hazırlanışı ve saklama koşulları hakkında bilgi verildi. Daha sonra uygulama kısmına geçtik.

Uygulama süresince, eritme ve dondurma teknikleri hakkında konuşuldu, kalıba dökülen çikolatanın sıcaklığının ve dondurulma süresinin ne kadar önemli olduğu vurgulandı.

Kursta önce içi dolgulu (ganaj) meyve aromalı çikolata daha sonra ise herkesin kendi zevkine göre süslediği trüf çikolatalar yaptık.

Uygulama sonrasında ise hazırladığımız çikolataları paketlere dizip evlerimize götürdük.

NDS Aşçılık Kulübü