NDS CES Öğrenci Birliği’nin düzenlediği Edirne Gezisi

CES Öğrenci Birliği’nin düzenlediği Edirne Gezisi, 9. 10. ve 11. sınıflardan öğrencilerin katılımıyla Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi, Beden Eğitimi öğretmeni Güner Ilıca, Fizik öğretmeni Roni Kandiyoti ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Cemil Ceylan’ın eşliğinde gerçekleştirildi.

Öğrencilerimiz bu gezi süresince Edirne’nin kültürel mirasını yakından inceleme fırsatı bulurken bu güzide şehri de yakından tanıma imkanı buldular.

Öğrencilerimiz gezi süresince Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği ve ters lale motifiyle ünlenen Selimiye Cami’sini, çok özel hat yazılarına sahip olan Eski Cami’yi, Osmanlının Balkanlarda kalıcılığının simgesi olan Üç Şerefeli Cami’yi, 1997 yılında Avrupa’da yılın müzesi seçilen II. Beyazıt Külliyesi’ni (Tıp Müzesi), tazminat olarak aldığımız Karaağaç Bölgesi’ni, özgürlük belgemiz olan Lozan Barış Antlaşması adına yapılan Lozan Barış Anıtı, Tren Garı ve Lozan Müzesi’ni, Yunan sınırımızın bir bölümünü oluşturan Meriç Nehri ve Tarihi Köprüleri gezdiler.

Aynı zamanda şehir turu yaparak şehrin cazibe yerlerinde alışveriş yapma imkanı buldular. Edirne’nin meşhur ciğer kebabını ve ünlü Balkan tatlısı trilaçeyi de tatma şansı bulan öğrencilerimiz gezi boyunca oldukça eğlenceli vakit geçirdiler.

NDS Sinema Kulubü rehber öğretmeni Cemal Ceylan’ın seyahat boyu yaptığı çekimlerden derlediği filmi izleyebilirsiniz:

Fotoğraflardan oluşan kısa filmi de aşağıda izleyebilirsiniz: