NDS Çevre/Sürdürülebilir Yaşam Kulübü için Bolu-Seben Alpagut köyünde Doğanın Uyanışı

Notre-Dame de Sion ve Saint-Michel Fransız Liseleri Çevre/Sürdürülebilir Yaşam Kulübü öğrencileri 11-13 Mayıs tarihlerinde öğretmenleri eşliğinde Bolu’nun Seben ilçesi Alpagut köyünde baharı karşıladılar.

Ekim ayında köyde toplanan ürünlerden ayrılan tohumlar, sene içinde sınıflarda öğrenciler tarafından yetiştirildi. Büyütülen domates, salatalık, biber ve fasulye fideleri tekrar aynı köyde toprakla buluşturuldu.

Permakültür, işbirliği gerektiren bir sistemdir. Öğrenciler, öğretmenler ve köy halkı dayanışma içerisinde ilkönce yabani otları temizleyerek toprağı havalandırdı. Daha sonra fideler doğanın işleyişine uygun olarak dikilerek damlama sulama sistemi kuruldu. Artık bundan sonra fidelerin büyümesi ve meyve vermesini heyecanla bekleyeceğiz...