NDS Fransız Lisesi Sürdürülebilir Yaşam/Çevre kulübü öğrencileri kompost şenliğine başladı

Permakültür bahçemizin gereksinim duyduğu gübreyi okulda tüketilen sebze-meyve artıkları ve okul bahçesinden topladığımız kuru yapraklardan elde ediyoruz.

Permakültür çalışmalarında bize hayat veren toprağı beslemek çok önemli.

Bunun en önemli yolu da kompost yapmak. Öğrencilerimiz atıkları değerlendirdikleri gibi tamamen doğal yöntemlerle toprak oluşturma, ürün yetiştirme, tohum elde etme ve yeni ekime kadar tohum saklama yöntemlerini öğreniyorlar. Öğrencilerimiz bu çalışmalarla doğaya değer veriyor, onu koruyor, kendine güveniyor ve geleceğe umutla yol alıyor...