NDS Fransız Lisesi Sürdürülebilir Yaşam Kulübü Şişli Kaymakamlığı AB Projeler Birimi tarafından düzenlenen ‘’Küresel Isınma ve İklim Değişikliği ve Okullarda Bahçecilik‘’ konferansına katıldı

Günümüzde etkisini belirgin olarak göstermeye başlayan küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat çekerek özellikle gelecek nesli eğitmekte olan öğretmenlerin bu konudaki duyarlılığını yeniden harekete geçirmek, sorumluluk almalarını sağlamak amacıyla 6 Eylül 2018 tarihinde Nisantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi konferans salonunda Şişli Kaymakamlığı AB Projeler Birimi tarafından ‘’Küresel Isınma -İklim Değişikliği ve Okullarda Bahçecilik ‘’ konferansı düzenlendi.

Şişli İlçesi Resmî-Özel İlkokul, Ortaokul, Lise ve Dengi Okullarda görev yapan Coğrafya, Biyoloji, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşen konferansta Taner Aksel Okullarda Bahçeciliğin Önemini anlattı.

Sunumun ardından, Robert Kolej, Galatasaray Lisesi, Notre-Dame de Sion ve Saint-Michel Fransız Lisesi öğrenci ve öğretmenleri okullarındaki permakültür bahçelerini tanıttılar.

Öğrencilerimiz Serra Atilla ve Helinnaz Taş Sürdürülebilir Yaşam Kulübü bahçecilik ve atölye çalışmalarını anlatarak büyük ilgi topladılar.

Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak, öğrencilerimizin sunumunu izleyebilirsiniz: