NDS Fransız Lisesi’nde Japon Çay Seremonisi

NDS Fransız Lisesi’nde Sürdürülebilir Yaşam/Çevre Kulübü ev sahipliğinde 9 Mayıs tarihinde Japon çay seremonisi düzenlendi.

Saint-Michel Fransız Lisesi Sürdürülebilir Yaşam Kulübü ve okulumuz Manga Kulübü öğrencilerinin de katıldığı seremoni öncesinde Hotaru bahçesinde Chikako ile doğal tarım metotlarını uygulayan Sayın Sotaru Nakano seremonide kullanılan Matcha yeşil çayın yetişme koşulları hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerimiz daha sonra Sayın Chikako Nakano tarafından gerçekleştirilen Japon çay seremonisi ile Japonların çay içme eylemini sanatsal ve felsefi zenginliklerle birleştirerek nasıl sunduklarını zevkle izlediler.

Çayların içilmesinin ardından Sayın Tarık Can doğal tarımın önemi ve ilkeleri konusunda sunum yaptı.

Çay ritüeli ile Japon kültürünü öğrencilerimize tanıtan konuklarımıza teşekkür ediyoruz.