NDS Fransızca Tiyatro Kulübü tarafından sunulan oyun « S’embrasent »

Bu yıl NDS Drama öğretmeni Fabienne Altınok ve Fransızca Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından, Luc Tartar’ın « S’embrasent » adlı oyunu sahneye kondu.

Mayıs ayında Uluslararası Liseliler Tiyatro Festivali çerçevesinde lisede sunulan oyun, bu kez 1 ve 2 Haziran tarihlerinde öğrenci velileri ve NDS öğretmen ve öğrencileri için oynandı.

14 genç tiyatro oyuncusu birkaç resim halinde aşkı, sevgisizliği ve aşk hayalini çatıştırdılar. Ergenlik çağındaki gençlerin yaşadıkları büyük duyarlılık anne-babaların anlayışsızlığına çarpıyor, gençlerin arzuları ve ebeveynlerin hayal kırıklıkları oyunda Jonathan ile Latifa’nın yıldırım aşkında kendini gösteriyor.

Sadece penceredeki seksenlik yaşlı bayan gözlerinin önünde gelişen bu «aşk titremesine» bizleri de taşımak için yeterli deneyime sahiptir.

14 oyuncu, 18 sandalye ve dokunaklı bir müzik seçimi, sahnede tüm yerleri oluşturmaya ve bu duygusal kargaşanın mahremini sahneye yansıtmaya yetiyor.

Bu muhteşem ekibi kutluyoruz.