NDS Hazırlık F sınıfı Masumiyet Müzesi’ne yaptıkları ziyareti anlatıyor

Beyoğlu ilçesindeki Masumiyet Müzesi’ne gitmeden önce, öğretmenimiz bize bu müze hakkında bilgi verdi. Bununla ilgili çalışmalar da yaptık ve müze hakkında bilgi edindik. 3 Mart 2016’da müzeye öğretmenimiz Madam Mirabile ve Madam Sarem ile birlikte gittik.

Füsun’un 4000 sigara sunumuna bayıldık. Bizim için müzede en şaşırtıcı olan buydu. Pek böyle sigara görmüyorduk. Füsun’un rujunu da görüyorduk, küllerini de, birçok ayrıntı vardı, onun için harikaydı. Bu müze aşk konusunda en simgesel müzeydi ve kitapta olan birçok eşya da burada vardı.

Bazı öğrenci izlenimleri:

Ben de geziden yararlandım. Müze gezmeyi çok sevdiğim için, mutlu oldum. Atmosfer çok güzeldi. Vitrinler de hoşuma gitti. Müze harika bir deneyimdi.
Masumiyet Müzesi’nin son katı hoşuma gitti. Oda günlük hayatın bir odası gibiydi. Orhan Pamuk’un bize o yıllardaki hayatı tarif etmek istediğini anladım. Bence bir kitap hakkında bir müze yapmak çok iyi bir fikir.
İrem GÜNAY

Bu müzeyi gezdiğimde neşelendim ve heyecanlandım çünkü müzede çok güzel bir atmosfer vardı. En çok beğendiğim sigaralar panosu oldu! Harikaydı! Son kattaki yerin Kemal’in odası olduğunu anladım ve akşam Kemal, Orhan Pamuk’a aşkını anlattı ve o da Masumiyet Müzesi’ni yazdı. Pamuk onun aşkını roman yaptı. Bunun iyi bir şey olduğunu düşündüm çünkü Kemal’in aşkı herkes tarafından okundu, onun için mutlu oldum.
Diana UNCU

Ben müzeyi eğlenceli bulmadım ama vitrinler ilginç. Sigaralı tabloyu tercih ederim. Bu tablo güzel ama aynı zamanda mutsuzluk ifade ediyordu. Vitrindeki küçük anıları sevdim. Hem şirin, hem de ilginçti.
Son kattaki odanın Kemal’in odası olduğunu anladım. Kemal ile Orhan Pamuk burada konuşuyorlar ve Kemal ona aşk öyküsünü anlatıyor. Odanın atmosferinin güzel ve şirin olduğunu düşünüyorum. Küçük bir oda, ama dekorasyonu iyi yapılmış.
Dilay Ayşe YÜREKTEN

Okuldan dışarı çıktığımızda, ben sevinç hissediyordum ve bu benim en sevdiğim gezi oldu. Müze çok iyi, çok iyi oldu. Ben çok şey öğrendim.
Müzede, resimlere, Füsun’un giysilerine bayıldım ve müzeye nesneleri yerleştirmek iyi bir fikir olmuş. Harikaydı.
Üst kata çıktığımda, iyi dekore edilmiş bir yatak odası gördüm.
Orhan Pamuk’un romanını Kemal’in kendisine öyküyü anlattığı bu odada yazdığını anladım. Bu çok küçük ve rahatsız bir odaydı. Sadece bir yatak ve bir sehpa vardı.
İpek DEĞER

Masumiyet müzesini gezmekten çok mutlu oldum. Bu müzenin hikayesi çok romantik. Kemal ile Füsun’un aşkı çok dokunaklı. Çok sevdim. Tekrar gezme imkânı bulursam çok sevinirim.
Son kat, Füsun’un ölümünden sonra Kemal’in odasıydı. Çok küçük bir oda. Füsun ile Kemal’in birçok fotoğrafı var. Bir vitrin var. İçinde Masumiyet Müzesi kitabının birçok dildeki çevirisi var.
Helen Nehir HIZARCI

Müzeye girdiğimde Orhan Pamuk’un bu müze için ve kitap için çok çalıştığını düşündüm. Möblelere baktığımda bunları çok ilginç buldum.
Son katta bir oda var. Herhâlde bu oda Füsun ile Kemal’in buluştuğu odaydı. Bence odayı çok güzel çizmiş. Ayrıca Orhan Pamuk’un her bir mobilya için yaptığı resimler var. Müze için çok çalıştığını anladım. Birçok dile çevrilmiş olan Masumiyet Müzesi kitaplarına bakıyorum.
İdil Su KÖKSOY

Masumiyet Müzesi’ni gezdikten sonra İnci Pastanesi’ne gittik. Profiterol, Paskalya çöreği, milföy yedik. Limonata içtik. Her şey çok lezizdi. Pek beğendik.

Not: Öğrencilerin Fransızca yazmış oldukları metinlere sadık kalınarak Türkçeye çeviri yapılmıştır.