NDS Hazırlık Sınıfı Öğrencilerinin İstanbul Fransız Kültür Merkezine Ziyareti

5-14 Aralık 2017 tarihlerinde, tüm NDS Hazırlık sınıfı öğrencileri, Fransızca öğretmenleri ve Medyatek sorumluları eşliğinde, İstanbul Fransız Kültür Merkezini ziyaret ettiler.

Bu ziyaretlerin farklı amaçları vardı:
 Öğrencilere enstitüyü olduğu kadar kültürel etkinlikleri de tanıtmak
 Medyatek’i derinlemesine keşfetmek
 Öğretmenler dışındaki Fransızlarla Fransız dilinde iletişim kurmayı öğrenmek
 Arzu eden öğrencileri medyateğe kaydolmaya teşvik etmek

Kültür Merkezinin farklı mekânlarında (kafeterya, tiyatro/sinema, galeri, derslikler ve konsolosluk) gerçekleştirilen hızlı bir ziyaret ve merkez hakkındaki genel bilgi aktarımından sonra, ekiplere ayrılan öğrenciler için Medyatek’te oyunlar düzenlendi.

İçinde bulundukları mekânı benimsemek, Fransız dilini öğrenme aşamasında bulunanlara yönelik koleksiyonları bulmak, hem Medyatek hem de Fransızca dersleri boyunca öğrendikleri sözcük ve iletişim dilini tekrarlamak üzere, öğrenciler raflarda kitap ve DVD arayışına yöneldiler.

Bu etkinlik sonrasında, öğrenciler, bu vesileyle çekmiş oldukları fotoğraflar üzerinden, bir foto-roman çalışması gerçekleştirecekler. Bu çalışmalar, Medyatek ve/veya Hazırlık katında sergilenecek.