NDS Hazırlık Sınıfları Şan ve Müzik Grubu «Si on chantait»

NDS’de şan ve müzik öğretmeni Ajda Ahu Giray, lisenin Fransızca öğretmeni ve aynı zamanda müzisyen ve şarkıcı Lionel Bansard ile birlikte 14 Hazırlık sınıfı öğrencisi, 7 şarkıcı ve 7 müzisyenden oluşan Si on chantait adında bir gruba rehberlik ediyor.

Her çarşamba günü 90 dakika boyunca grup bir araya geliyor. Provalarını yapmak üzere, ilk önce ekip iki farklı gruba ayrılıyor. Şarkı söyleyen öğrenciler Ajda ile büyük salonda; müzisyenler ise Lionel ile kantindeki «orkestra» lokalinde toplanıyorlar. Oturumun son bölümü ise, katılımcıların tamamıyla birlikte şarkıları orkestra eşliğinde denemeye ayrılıyor.

Şarkıların büyük bir kısmını, repertuvara kaydolmuş Fransızca şarkılar oluşturuyor. Bunlar, eğitim-öğretim yılı boyunca, farklı etkinlikler vesilesiyle okulda sunuluyor.