NDS Lisesinin düzenlediği Frankofoni Spor Turnuvası 7 Mart 2014 Cuma günü başladı

Frankofoni ayı çerçevesinde ve İstanbul Notre Dame de Sion Lisesinin 1 Mart’ta açılan yeni spor kompleksinin kullanıma sunulmasıyla birlikte, Kurumun beden eğitimi öğretmenleri güzel başlangıçlara imza atmak amacıyla bir Frankofoni Spor Turnuvası düzenlediler.

7 Mart Cuma günü başlayan turnuva 9 Mart Pazar günü sona erdi. NDS’nin de katılımıyla; İstanbul Saint-Joseph, Saint-Benoît, Saint-Michel, Sainte-Pulchérie, Galatasaray Liselerinden, İzmir Saint-Joseph ve Ankara Tevfik Fikret Liselerinden gelen yaklaşık 300 öğrenci, öğretmen ve antrenörleriyle birlikte bu turnuvada bir araya geldiler.

Spor şenliği programında basketbol, ​​kapalı salon futbolu, masa tenisi, voleybol ve 4 x 100 serbest ve 4 x 50 metre bayraklı yüzme etkinlikleri vardı.

Temsil edilen liselerden çok sayıda öğrenci, öğleden sonra ve hatta akşam saatlerine kadar, ısınma ve maç sürelerinin dışında kalan zamanlarda lisenin bahçesinde voleybol oynadı.

Sloganı fair-play, dostluk ve neşe olan turnuvanın ilk gününe ait resimlerde bu güzel anları görebilir ya da yeniden yaşayabilirsiniz.