NDS Öğrencilerinin Frankofon Liseliler Edebiyat Ödülü Finali İçin Temsilci ve Kitap Seçimi

Üçüncü Türkiye Frankofoni Liseliler Edebiyat Ödülü için NDS jüri üyeleri ocak ayında kendi tercih ettikleri iki kitabı belirlediler. Katılımcı tüm okulların öğrencilerince yapılan oylamanın sonucunda Mademoiselle Caroline ve Julie Dachez’nin «La différence invisible» ile Suzanne Lebeau’nun «Le bruit des os qui craquent» adlı eserleri finale kaldı.

14 Subat’ta konuyla ilgili tartışma toplantısında okulumuzdan beş öğrencimiz; Melis B. (10D), Zeynep Naz D. (10F), Zeynep Su U. (10C), Miray G. (10F) ve Royem Y. (10B), daha önce sözü edilen iki kitap üzerine argümanlarını sundular.

Yapılan oylamanın sonucunda, Melis B.’nin mart ayında yapılacak Edebiyat Ödülü Finalinde NDS’yi temsil etmesi ve «La différence invisible» adlı kitabı savunmasına karar verildi.