NDS Sürdürülebilir Yaşam/Çevre Kulübü Atölye Çalışmaları 1:Doğal Turşu Yapımı

NDS Sürdürülebilir Yaşam/Çevre Kulübü doğal ve temiz gıdaya ulaşma amacıyla atölye çalışmalarına başladı. (turşu, yoğurt, sirke, peynir ve kefir)

Günümüzde doğal ürünlere ulaşımın zor olması ve şehir hayatının insanları hazır ürün tüketimine teşvik etmesi sebebiyle doğal beslenme alışkanlığı günden güne azalmakta ve buna bağlı olarak hastalıklar hızla artmaktadır.

İlk atölye çalışması 14 Aralık tarihinde Notre-Dame de Sion Fransız Lisesinde Saint Michel Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin katılımı ile gerçekleşti.

Önce eğitmen Ferdağ Sezer’den bilgi alan öğrenciler daha sonra öğretmenleri ile birlikte hem kendilerine hem de okullarına doğal ve sağlıklı turşu yaptılar.