NDS Sürdürülebilir Yaşam/Çevre Kulübü ile Okullar arası Permakültür Çalışmaları

NDS Sürdürülebilir Yaşam/Çevre Kulübü öğrencileri 30 Kasım Cuma günü Saint-Michel Fransız Lisesi permakültür bahçesinde Şişli Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile birlikte bahçe çalışması yaptılar.

Permakültür ilkelerinin paylaşıldığı bu çalışmada öğrenci ve öğretmenler bahçede bulunan yüksek yatakları zenginleştirmek için kuru yaprak ve sebze artıkları ile katman oluşturdu. Ekime hazır hale getirilen yataklarda ise soğan, sarımsak, nane, kekik, ıspanak ve biberiye ekimi yapıldı.

İş bölümü ve dayanışma içerisinde çalışan öğrenciler bitkileri ve toprağı tanımışlar, geri dönüştürmenin toprak ve sürdürülebilir bir gelecek için önemini daha iyi kavramışlardır. Yaşamın sağlıklı bir çevre ile mümkün olduğunu düşüncesi ile Sürdürülebilir Yaşam Kulübü olarak bu tür çalışmaların giderek yaygınlaşmasını hedeflemekteyiz.