NDS’de 2016-2017 Eğitim Yılı Başladı

5 Eylül, Pazartesi günü NDS’de sınıflar ve bahçe her eğitim yılı başında olduğu gibi, yine çok hareketliydi. Öğrenciler, veliler, öğretmenler, 2016 mezunlarımız yeni bir eğitim yılına başlamanın coşkusuyla bir aradaydılar.

Lisemizin bahçesinde yapılan törende kısa süre önce verilen şehitler ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşuyla İstiklal Marşı’nın ardından Okul Müdürü’müz Yann de Lansalut yeni eğitim yılı konuşmasını yaptı. Konuşmasında öğretmen olmanın varlık nedeninin genç kuşakları özgür, sorumlu ve bilgili insanlar olarak yetiştirmek olduğunu anımsattı.

Müdürümüz; ana okulundan ortaokula kadarki okulları ağırlayan Bahçeşehir yerleşkesinin açılışından ve daha adil, daha çoğulcu ve daha huzurlu, hümanist ve cumhuriyetçi değerlere sahip bir toplumun gelecekteki oyuncularından söz ettikten sonra, yeni dijital teknolojilerin kullanımını ve bu konuda verilecek olan sertifikaları anlattı.

Ardından, ’’Gerçeği arama, buluşma arzusu, sanata duyarlılık, fikir tartışmasına ve spora duyarlılık gibi tüm yönleriniz bizden destek görecektir’’ diye ekledi.

Müdürümüz ayrıca 2016 mezunlarının üniversiteye giriş sınavlarındaki (%100 başarılı) sonuçları, NDS öğrencilerinin devam edeceği gerek Türk gerekse (Fransa, İngiltere, Kanada, ABD’deki) yabancı üniversitelere kabul hakkında da bilgi verdi.

Hazırlık, L2, L3 ve L4 seviyelerinde altışar sınıfa, L1 seviyesinde ise 7 sınıfa dağılmış olmak üzere, bu yıl liseye yaklaşık 680 öğrenci kaydolmuş durumdadır.

Ardından müdürümüz ekibimize yeni katılan öğretmenleri tanıttı:
Hazırlık Fransızca öğretmeni Dilek Mavi Tabur; İngilizce öğretmeni Annick Johnson; Tarih öğretmeni Berrak Ertosun; Kimya öğretmeni Merve Çalışkur; 10. sınıflar Psikoloji Danışmanı Funda Poyraz; Fransızca öğretmeni Marc Antoine Rebut ; Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Engin İspir; Medyatek’te Marion Bresson ve Brute Verbiejute; Tiyatro etkinliklerinden sorumlu Hélène Köroğlu, sekreterlikte Bige Özatay ve hemşiremiz Zarife Şirin.

M. Yann de Lansalut kurum yönetmeliğinde yapılan bazı değişiklikleri de anlattıktan sonra sözü Suzan Sevgi’ye bıraktı. Türk Müdür başyardımcımız, herkese iyi bir eğitim yılı diledikten sonra, Çevre ve Permakültür Kulübü’nün Danimarka’da düzenlenen Uluslararası Caretakers Konferansı’na katılması, Sinema Kulübü’nün, özellikle de New York’ta düzenlenen Genius Bilim ve Sanat Yarışması’nda ’’Birincilik Ödülü’’ olmak üzere yeni ödüller alması gibi yaz ayları içinde gerçekleşen bazı başarılı okul etkinliklerinden söz etti.

Suzan Sevgi ayrıca her yeni eğitim yılı başında okulun avlusuna asılan dev Türk bayrağının, lisemizin 150. kuruluş yılı vesilesiyle on yıl önce Anıt Kabir’den getirildiğini ve Cumhuriyetimizin kurucusuna olan bağlılığı yansıttığını anımsattı.

Daha sonra mikrofona 2016 mezunlarımızdan Merve Demirkaya geldi ve arkadaşlarına seslendi. Yeni eğitim yılında tüm öğrencilere başarılar dileyen mezunumuz NDS’de okumanın ne büyük bir ayrıcalık olduğunu ve lisede geçirdiği beş yıl boyunca özellikle paylaşım ve gayret gösterme konularında neler öğrendiğini anlattı.

Türk Müdür başyardımcımız Suzan Sevgi ’nin Hazırlık sınıflarının yeni seviye sorumlusu Yeşim Özçubukçu’ya başarılar dilemesinden sonra tüm sınıflar rehber öğretmenleri eşliğinde sınıflarına gittiler.