NDS’de 2016-2017 eğitim yılı birinci dönem sonu töreni

NDS’de birinci dönem sonu töreni 20 Ocak’ta okulun Gösteri Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongregasyon temsilcisi Soeur Monique, müdürler, müdür yardımcıları, öğretmen ve rehberlik danışmanlarının katılımıyla düzenlenen art arda iki ayrı törende öğrenciler takdir ve teşekkür belgelerini aldılar.

İlk törende 11 ve 12.sınıfların en yüksek ortalamalı 6 öğrencisine takdir belgeleri verildi; ardından bu seviyede takdir belgesi alan tüm öğrencilerin sırayla müdürlerin veya sınıf öğretmenlerinin elinden takdir belgelerini aldılar.

İkinci tören Hazırlık, 9. ve 10. sınıf öğrencilerine yönelikti.

Tören sırasında Hazırlık A’dan Ece Mülazımoğlu piyanoda « Dark Eyes Boogie » adlı parçayı ve 9E’den Adan Enön kemanla Bruch’un « Premier Chapitre du Concerto pour Violon » adlı eserini çaldılar.

29 Ekim ve 10 Kasım törenlerinde görev alan alan öğrencilere sertifikaları yine tören sırasında verildi.

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi Müdürü Yann de Lansalut ve Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi de iki törenin sonunda sırayla söz alarak kısaca Sion Kongregasyonu Vakfının 175. kuruluş yıldönümüne denk gelen günün tarihini anımsattılar. Bu vesileyle Fransa ve İstanbul’da bulunan Sion okullarına barış simgesi olarak birer zeytin ağacı ekilecek.

Ödüllü öğrenciler içten bir şekilde tebrik edildikten sonra toplantılar İstiklal Marşı ile sona erdi ve herkes tatile girmenin sevincini birlikte paylaştı.